Kuusi lääkäriä valittiin eduskuntaan

Aki Lindén Varsinais-Suomesta oli lääkäreiden äänikuningas.

Eduskuntaan valittiin kuusi lääkäriä.

Kokoomukselta eduskuntaan pääsi jatkokaudelle sisätautien erikoislääkäri Mia Laiho. Hänen äänisaldonsa Uudeltamaalta oli 5 662.

Kokoomukselta pääsi eduskuntaan myös eläinlääkäri Markku Eestilä. Hän jatkaa eduskunnassa 3 037 äänen voimin. Eestilä valittiin Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Kristillisdemokraateilta eduskunnassa jatkaa kaksi lääkäriä: Päivi Räsänen ja Sari Tanus. Räsänen sai Hämeen vaalipiiristä 6 616 ääntä. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja kansanedustaja Tanus sai Pirkanmaalta ääniä 6 476.

Sosiaalidemokraateilta eduskuntaan pääsi yleislääketieteen erikoislääkäri, terveydenhuollon erikoislääkäri Aki Lindén Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Lindén on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja lääkäreiden ääniharava 8 963 äänellään.

Vihreiltä eduskuntaan pääsi anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Mirka Soinikoski (vihr.). Hän sai Hämeen vaalipiiristä 2 310 ääntä. Soinikoski on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Varasijoille jäivät kirurgi Ville Väyrynen (kok.) Keski-Suomen vaalipiiristä ja Uudeltamaalta nuorisolääkäri Miila Halonen (vas.), lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela (kd.) ja Oskari Valtola (kok.).

Viime vaaleissa vuonna 2015 eduskuntaan valittiin viisi lääkäriä. Eduskuntakauden aikana kaksi lääkäriä kuitenkin pääsi kansanedustajaksi varasijoilta.

Vaalin vahvistettu tulos julkaistaan tarkastuslaskennan valmistuttua keskiviikkona.

Kirjoittaja
Tuomas Keränen
toimittaja

Kuva
Fotolia

Artikkeli on julkaistu ensin Lääkärilehden verkkosivuilla 15.4.2019.