Potilaan Lääkärilehti 2.0

Potilaan Lääkärilehti on sisällölliseltä ytimeltään kooste Lääkärilehden kaikille avoimesta sähköisestä aineistosta.

Hyvä lukijamme

Lääkäriliiton julkaisema Lääkärilehti avasi verkossa kaikille avoimen ja maksuttoman Potilaan Lääkärilehden 1.10.2012. Tavoitteemme olivat tuolloin ja ovat edelleen Lääkäriliiton mission mukaiset: ”Potilaan parhaaksi lääkärin taidoin”.

Potilaan Lääkärilehti välittää tuoreinta, tieteellisesti pätevää tietoa sairauksista, terveydestä ja terveydenhuollosta, mikä helpottaa potilaan ja hänen lääkärinsä vuoropuhelua. Lukijamme löytävät vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin ja saavat samalla tiedollista vertaistukea havainnosta, että itselle tärkeät asiat koskettavat toisiakin. Lääkärin ääni ja Potilaan ääni -kolumnit pohtivat yksilön tasolla tärkeitä – ja usein vaikeita – kysymyksiä, joihin tiede ei anna yksiselitteisiä vastauksia.

Toivomme myös, että Potilaan Lääkärilehti on suoraan ja lukijoidensa kautta mukana julkisessa keskustelussa, johon tuomme tutkimustietoon perustuvia näkökulmia.

Olemme alusta alkaen tehneet hyvää ja syvää yhteistyötä monien samat arvot jakavien terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Heidän panoksensa rikastuttaa Potilaan Lääkärilehden tarjoamaa kokonaisuutta ja avaa sille uusia kanavia suuren yleisön pariin.

Potilaan Lääkärilehti on parhaimmillaan tavoittanut yli 80 000 lukijaa viikossa. Facebookissa meillä on lähes 27 000 ja Twitterissä (@Potlaakarilehti.fi) liki 4 000 seuraajaa. Olemme nöyrästi ylpeitä voidessamme palvella näin suurta joukkoa suomalaisia.

Nyt meillä on ilo julkaista Potilaan Lääkärilehden uudistettu versio. Potilaan Lääkärilehti on sisällölliseltä ytimeltään kooste Lääkärilehden kaikille avoimesta sähköisestä aineistosta – ja nyt se myös näyttää siltä. Uudistus pyrkii parantamaan lukukokemusta sekä palveluamme erilaisilla lukijan laitteilla. Entisellään säilyvät sisällön tutut pääelementit ja vankka laatu.

Lukijat ratkaisevat uudistuksen onnistumisen. Toivotamme palautteen lämpimästi tervetulleeksi päätoimittajalle osoitteella: esa.ilmolahti@laakarilehti.fi

Kiitos mukanaolosta – ja hienoa kesää!

Hannu Ollikainen
vastaava päätoimittaja
Lääkärilehti