Kulttuuri Lääkäri kiehtoo pelastajana, pahiksena ja rakastajana Kotimaisia lääkäritarinoita on julkaistu lähes 60 vuotta.
HUS Lääkärit huolissaan Husin teho-osaston päivystyspisteen lakkautuksesta Vielä keväällä Meilahden tehohoidossa työskenteli yhteensä viisi tehohoitolääkäriä, kun heitä nyt on enää neljä.
Harvinaissairaudet Elämä on ollut vuoristorataa harvinaissairauksien kanssa Cushingin oireyhtymää ja Addisonin tautia sairastavan Katja Moilasen elämä on ollut vuoristorataa.
apinarokko Apinarokosta käytetään jatkossa nimeä m-rokko THL:n ja STM:n linjauksen taustalla WHO:n suositus: termiä on käytetty leimaavasti.
Kolumni Biisoneita ja sopuleita Biisonit ovat tunnettuja siitä, että hiekkamyrskyn iskiessä ne eivät pakene kuten monet muut eläimet, kirjoittaa Sally Leskinen.
Käypä hoito Käypä hoito — mitä se tarkoittaa? Olet varmasti kuullut terveysuutisten ja hoito-ohjeiden yhteydessä sanaparin Käypä hoito. Mutta mitä se tarkoittaa?
Terveydenhuolto Ylen selvitys: Yli 120 terveysasemista on nyt kiinni Terveysasemia on suljettuna kaikilla hyvinvointialueilla.
Kolumni Terveydenhuollon pelastusoperaatio Uudet organisaatiot, potilastietojärjestelmät tai rakennukset eivät paranna potilaita, kirjoittaa Eija Kalso.
Sairaalat Hyvinkään sairaalan työntekijän epäillään anastaneen potilailta Hus on purkanut työntekijän työsuhteen ja tehnyt asiasta rikosilmoituksen.
Lääketieteen historia Terveysalan museohanke etenee – Suomalaisen terveydenhuollon menestystarinat ansaitsevat tulla esiin, sanoo Soste ry:n asiantuntijalääkäri Kati Myllymäki.
ADHD Vain vuosiluku meni väärin ADHD:n Käypä hoito -suositus muuttui kuten väitimme, mutta vuonna 2017, kirjoittavat Miika Vuori, Päivi Ruokoniemi, Kati Sarnola ja Andre Sourander.
ADHD Kelan väite ADHD:sta ei pidä paikkaansa Käypä hoito -suosituksessa ei ole tapahtunut Kelan väittämää muutosta hoidon järjestämisestä, kirjoittavat Anita Puustjärvi ja Jorma Komulainen.
Eutanasia Kansalaisaloite eutanasiasta luovutetaan eduskunnalle keskiviikkona Allekirjoituksia kertyi yli 53 000.
Kuolleisuus Kuolleisuus laski viime vuonna, mutta pysyttelee korkeana Edellisen kerran Suomessa on ollut yli 60 000 kuollutta 80 vuotta sitten. Tuolloin Suomi kävi jatkosotaa.
Kolumni Hei vanhus, maistuisiko kaalilaatikko? Kun tarkemmin ajattelen, te vanhuksethan olette loputon startup-pöhinän lähde, kirjoittaa Jani Kaaro.
Ilmastonmuutos "Sairaalat jäämässä pahasti jälkeen päästötavoitteista" Ilmastoasiat ovat jääneet taka-alalle sote-uudistuksen myllerryksessä.
Rintasyöpä Rintasyövän ennuste on miehillä huonompi kuin naisilla Miehet sairastuvat rintasyöpään myöhemmällä iällä.
Omakanta Omakanta saa ensi vuonna mobiilisovelluksen Muissa Pohjoismaissa on jo käytössä vastaavia kansallisia sovelluksia.
Huoltovarmuus Lääkesaatavuus on osa Suomen huoltovarmuutta Lääkkeiden huoltovarmuus on elintärkeää kriisitilanteiden sattuessa, mutta myös jokapäiväisessä arjessa.
Kolumni Olipa tarkastus! Viereisen vuoteen potilas ehti ajatella, että näinköhän kotiinlähtötarkastus tehdään vain verhon takaa, kirjoittaa Merja Reunanen.
Kolonoskopia Näin valmistaudut kolonoskopiaan Kolonoskopia eli paksusuolen tähystys on toimenpide, johon tulee valmistautua hyvin. Näin toimenpide onnistuu ja on mahdollisimman helppo toteuttaa.
Gynekologia Gynekologi on naisen terveyden asiantuntija Milloin kannattaa mennä ensimmisen kerran gynekologille? Mitä gynekologin vastaanotolla tapahtuu? Mitä kaikkea gynekologi hoitaa?
Terveyskeskuslääkärit "Työkuorma terveyskeskuksessa on sietämätön" Erikoistuva Joonas Kiili ehti pitää kahvitauon alle viisi kertaa puolen vuoden aikana.
Lääkkeet Lääkehoito-opas kertoo, miten lääkkeitä käytetään turvallisesti Ohjeita turvalliseen lääkehoitoon -opas on nyt julkaistu usealla eri kielellä.
Eutanasia Eutanasiapäätös hätkähdyttää — syynä krooninen väsymysoireyhtymä Kroonista väsymysoireyhtymää sairastavalle 28-vuotiaalle naiselle tehtiin eutanasia Hollannissa.
Kaatuminen Nastat kenkiin vai tasapainoharjoituksia? — näin pysyt pystyssä liukkaalla kelillä Kaatumisen seuraukset voivat olla varsinkin ikäihmisille kohtalokkaita.
Vaalit Milloin kävit viimeksi lääkärillä, presidenttiehdokas? Mitä mieltä presidenttiehdokkaat ovat eutanasiasta? Entä Kela-korvausten nostosta? Milloin presidenttiehdokas itse kävi viimeksi lääkärillä?
Terveydenhuolto Valvira vei ammattioikeudet kahdeksalta lääkäriltä — nämä olivat syinä Sen lisäksi ammattioikeuksia rajoitettin 27 lääkäriltä.
Lääkkeiden saatavuus Nämä lääkkeet EU määritteli kriittisiksi — onko sinun lääkkeesi listassa? Kriittisiä lääkkeitä käytetään vakavien sairauksien hoidossa eikä niille löydy korvaavaa valmistetta helposti.