Lihavuus Suomi-neito voi liian paksusti Lihavuuden on arvioitu aiheuttavan terveydenhuollolle noin 3,5 miljardin euron menot, kirjoittaa Jan Schugk.
Potilas Turha käynti lääkärissä vai ei käyntiä ollenkaan? Potilas maallikkona ei voi tietää, milloin oire on hälyttävä, kirjoittaa Seija Vento.
Kolumni Tervetuloa, pimeys Keinovalo on väistämätön paha yhteiskunnassa, jonka monet toiminnot vaativat valppautta kellon ympäri, kirjoittaa Topi Turunen.
Kolumni Sairastuttaako työelämä? Yleisimmin työhön yhdistetään mielen ja liikuntaelimistön sairaudet, kirjoittaa Kari-Pekka Martimo.
Sosiaalinen media Some tuli, emme olleet valmiita Somejunan kehitysvauhti jatkaa kiihtymistään ja jarrukapulaan tarttuminen on muuttunut lähes mahdottomaksi, kirjoittaa Saana Mäenpää.
Kolumni Purkautuvan Suomen käännekohdassa Jos mahdollisuudet taiteen tekemiseen viedään pois, istutan mielelläni puita, kirjoittaa Sirpa Kähkönen.
Kolumni Biisoneita ja sopuleita Biisonit ovat tunnettuja siitä, että hiekkamyrskyn iskiessä ne eivät pakene kuten monet muut eläimet, kirjoittaa Sally Leskinen.
Kolumni Terveydenhuollon pelastusoperaatio Uudet organisaatiot, potilastietojärjestelmät tai rakennukset eivät paranna potilaita, kirjoittaa Eija Kalso.
Kolumni Pelkään, siis olen Tämä on kolumni, jonka olen yrittänyt kirjoittaa jo viiden vuoden ajan, kirjoittaa Janna Manninen.
Kolumni Hei vanhus, maistuisiko kaalilaatikko? Kun tarkemmin ajattelen, te vanhuksethan olette loputon startup-pöhinän lähde, kirjoittaa Jani Kaaro.
Kolumni Ruumiin puheita ja huutoja meren äärellä En tarvitse enää paljon, yhä useammin haluan olla vaiti, kirjoittaa Sirpa Kähkönen.
Kolumni Vainoaminen ja sen torjunta Ikivanhan häirinnän tai painostamisen keinon metodit ja ilmenemismuodot ovat moninaisia, kirjoittaa Hannu Lauerma.
Kolumni Koululainen tappoi toisen, mitä miettii nuorisolääkäri? Meillä on niin vähän lapsia ja nuoria, että viimeistään nyt heistä kannattaisi välittää enemmän, kirjoittaa Silja Kosola.
Kolumni Poika Rasismi saattaa olla kitkemättömissä, mutta sitä ei ole pakko sietää lähellään, kirjoittaa Terhi Heinäsmäki.
Kolumni Olipa tarkastus! Viereisen vuoteen potilas ehti ajatella, että näinköhän kotiinlähtötarkastus tehdään vain verhon takaa, kirjoittaa Merja Reunanen.
Kolumni Suomalaisen miehen tunnetaakka Liian monien poikien täytyy yhä kasvaa mieheyteen kovuuden kautta, kirjoittaa Taina Kinnunen.
Kolumni Päädymmekö näyttämään nuorisolle keskisormea? Mielenterveyden kädessä peukalo, tuo sormista tärkein, muistuttaa unen ja levon tärkeydestä, kirjoittaa Silja Kosola.
Kolumni Pahoinvointia hyvinvoinnin keskellä Veikkaan, että nykyään on ahdistavampaa kasvaa aikuiseksi, kirjoittaa Heidi Wikström.
Kolumni Keinoja väkivaltaa vastaan Koukuttavien kuvaruutujen, välinpitämättömien vanhempien ja vailla auktoriteettia toimivien opettajien keskellä osa lapsista kasvaa tärkeimmän kehitysvaiheensa aikana empatiakyvyttömiksi olennoiksi, kirjoittaa Hannu Lauerma.
Kolumni Malja väärässä olleille Arvon lukija, jatkossa tulee yhä vaikeammaksi erottaa fakta fiktiosta, kirjoittaa Jussi Valtonen.
Kolumni Sairaus paranee, mutta kestääkö mieli hoidon? Joskus hoito on ilman erityistä trauma-alttiutta itsessään niin kamalaa, että se on yksilölle liikaa, kirjoittaa Timo Teräsahjo.
Kolumni Ihminen on biopsykososiaalinen kokonaisuus – muistakaa tämä eutanasiakeskustelussa Kipu on myös tärkeimpiä syitä eutanasiatoiveiden taustalla, kirjoittaa Eija Kalso.
Kolumni ADHD-avun korkea rima Ymmärrän, että lääkäreille on tärkeää määrittää oikea taudinkuva, kirjoittaa Riikka Suominen.
Kolumni Vihreä siirtymä ei riitä Talousajattelu on sovitettava maapallon ekologisiin reunaehtoihin, kirjoittaa Hanna Rintala.
Unettomuus Vähän empatiaa unettomalle Sinun ei tarvitse rakastaa sitä hetkeä, kun yöllä heräät, kunhan et vihaa sitä, kirjoittaa Jani Kaaro.
Kolumni Aamukävelyiden lumo En tiennyt tarkkaan, minkä ilon valitsin, kun otin perheeseen koiran, kirjoittaa Sirpa Kähkönen.
Kolumni Ihmisten kapina koneita vastaan Tekoäly on ollut viime aikoina kahvipöytäkeskusteluiden ykkösaiheita, erikoislääkäri Topi Turunen.
Kolumni Maagista ajattelua suljetun portilla Koetan miettiä millaista olisi, jos olisi työvuorossa iltana, jolloin itsetuhoinen potilas koettaa päästä osastolle, kirjoittaa toimittaja-kirjailija Jani Kaaro.
Kolumni Herää pahvi, nyt on tosi kyseessä! Haluan tietää, kuka päättää, mitä tai kenen sairautta ei hoideta, kun rahat eivät hyvinvointialueella riitä, kirjoittaa lääkäri Tiia Reho. Hän ei halua hyväksyä hiljaista priorisointia terveydenhuollossa.
Kolumni Kansakunnan korjausjoukot Toivon, että te opettajat tiedätte, miten paljon me teitä nuorisopsykiatrialla arvostamme, kirjoittaa Miila Halonsaari.