Kolumni Teho-osaston frendit Oli jännittävää katsoa, kuinka potilaita sarjassa hoidettiin, kirjoittaa Janna Manninen.
Kolumni Tehokkaat säästötoimet terveydenhuoltoon – ei kalliita hoitoja eläkeläisille? Vanhuudesta on tehty pahe, kirjoittaa Eija Kalso.
Kolumni Miltä ikääntyminen saa näyttää? Ei ole merkityksetöntä, millaisina ihmisen ikäkaudet valkokankailla näytetään, kirjoittaa Sirpa Kähkönen.
Päihdehuolto Päihdekuntouksen säästöt käyvät kalliiksi Kerran alasajettua toimintaa on vaikea rakentaa uudestaan, kirjoittaa Marko Luhtala.
ADHD Pinnistelijän syndrooma – mikä avuksi? Henkinen kuormitus voi johtaa tilaan, jota kutsun pinnistelijän syndroomaksi, kirjoittaa Juha Lehti.
Kolumni Sukupuolittunut väkivalta Suomessa on kulttuurinen ilmiö Taustalla on vanha ajattelu oikeasta naiseudesta ja mieheydestä, kirjoittaa Taina Kinnunen.
Kolumni Miksi mielenterveyden häiriöt vievät työkyvyn niin monilta? Ennuste toipumisesta on sitä heikompi, mitä pidempään työstä poissaolo kestää, kirjoittaa Jan Schugk.
Kiusaaminen Hiljaiset hyväksyjät, avatkaa suunne! Kun kiusaamisesta vaietaan, kiusaaminen jatkuu, kirjoittaa Silja Kosola.
Kolumni Tuhoaako kännykän käyttö kokonaisen sukupolven? Entäpä, jos nuoret ensin ahdistuivat ja rupesivat lääkitsemään sitä sosiaalisella medialla, pohtii Jari Turunen.
Kolumni Hypokondrikon kokovartalo-TT Terveyden – tai ainakaan sairauden – ei pitäisi olla bisnes, kirjoittaa Saana Mäenpää.
säästöt Korjautuuko resurssivaje säästämällä syöpäsairailta ja vanhuksilta? Lähes kaikki pitkäaikaissairaudet ovat parantumattomia, muistuttaa Eija Kalso.
Lihavuus Suomi-neito voi liian paksusti Lihavuuden on arvioitu aiheuttavan terveydenhuollolle noin 3,5 miljardin euron menot, kirjoittaa Jan Schugk.
Potilas Turha käynti lääkärissä vai ei käyntiä ollenkaan? Potilas maallikkona ei voi tietää, milloin oire on hälyttävä, kirjoittaa Seija Vento.
Kolumni Tervetuloa, pimeys Keinovalo on väistämätön paha yhteiskunnassa, jonka monet toiminnot vaativat valppautta kellon ympäri, kirjoittaa Topi Turunen.
Kolumni Sairastuttaako työelämä? Yleisimmin työhön yhdistetään mielen ja liikuntaelimistön sairaudet, kirjoittaa Kari-Pekka Martimo.
Sosiaalinen media Some tuli, emme olleet valmiita Somejunan kehitysvauhti jatkaa kiihtymistään ja jarrukapulaan tarttuminen on muuttunut lähes mahdottomaksi, kirjoittaa Saana Mäenpää.
Kolumni Purkautuvan Suomen käännekohdassa Jos mahdollisuudet taiteen tekemiseen viedään pois, istutan mielelläni puita, kirjoittaa Sirpa Kähkönen.
Kolumni Biisoneita ja sopuleita Biisonit ovat tunnettuja siitä, että hiekkamyrskyn iskiessä ne eivät pakene kuten monet muut eläimet, kirjoittaa Sally Leskinen.
Kolumni Terveydenhuollon pelastusoperaatio Uudet organisaatiot, potilastietojärjestelmät tai rakennukset eivät paranna potilaita, kirjoittaa Eija Kalso.
Kolumni Pelkään, siis olen Tämä on kolumni, jonka olen yrittänyt kirjoittaa jo viiden vuoden ajan, kirjoittaa Janna Manninen.
Kolumni Hei vanhus, maistuisiko kaalilaatikko? Kun tarkemmin ajattelen, te vanhuksethan olette loputon startup-pöhinän lähde, kirjoittaa Jani Kaaro.
Kolumni Ruumiin puheita ja huutoja meren äärellä En tarvitse enää paljon, yhä useammin haluan olla vaiti, kirjoittaa Sirpa Kähkönen.
Kolumni Vainoaminen ja sen torjunta Ikivanhan häirinnän tai painostamisen keinon metodit ja ilmenemismuodot ovat moninaisia, kirjoittaa Hannu Lauerma.
Kolumni Koululainen tappoi toisen, mitä miettii nuorisolääkäri? Meillä on niin vähän lapsia ja nuoria, että viimeistään nyt heistä kannattaisi välittää enemmän, kirjoittaa Silja Kosola.
Kolumni Poika Rasismi saattaa olla kitkemättömissä, mutta sitä ei ole pakko sietää lähellään, kirjoittaa Terhi Heinäsmäki.
Kolumni Olipa tarkastus! Viereisen vuoteen potilas ehti ajatella, että näinköhän kotiinlähtötarkastus tehdään vain verhon takaa, kirjoittaa Merja Reunanen.
Kolumni Suomalaisen miehen tunnetaakka Liian monien poikien täytyy yhä kasvaa mieheyteen kovuuden kautta, kirjoittaa Taina Kinnunen.
Kolumni Päädymmekö näyttämään nuorisolle keskisormea? Mielenterveyden kädessä peukalo, tuo sormista tärkein, muistuttaa unen ja levon tärkeydestä, kirjoittaa Silja Kosola.
Kolumni Pahoinvointia hyvinvoinnin keskellä Veikkaan, että nykyään on ahdistavampaa kasvaa aikuiseksi, kirjoittaa Heidi Wikström.