Lääketieteen opiskelijat huuhaata vastaan

Joukko lääketieteen opiskelijoita kokoontui edellisviikolla Turkuun ­opiskelemaan terveysviestintää.

Kansanvalistusseuran (KVS), Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n, Turun lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden Vastalääke-yhdistyksen ja professori Juhani Knuutin vetämässä yhteishankkeessa on tarkoitus opetella muun muassa tieteellisen tiedon kansantajuistamista. Tulevien lääkäreiden toivotaan oppivan koulutuksessa osallistumaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pitämään tieteellisen tiedon puolta.

– Tavoite on, että opiskelijat uskaltaisivat tulla esiin omalla nimellään ja persoonallaan, kertoo projektisuunnittelija Anne Tastula KVS:stä.

Tastula kertoo, että opiskelijat kirjoittavat vuoden mittaisen pilotti­hankkeen aikana tieteellisiä artikkeleita erilaisista terveysväitteistä. ­Artikkelit vertaisarvioidaan ja julkaistaan vastalaake.fi-sivustolla.

– Aloitustapaamiseen osallistui 44 motivoitunutta opiskelijaa. Rahoitusta hankkeeseen on nyt tälle lukuvuodelle, mutta tarkoitus on jatkaa tulevina vuosina eri paikkakunnilla ja saada uusi koulutusmalli osaksi yliopistojen ohjelmaa.

Kirjoittaja:
Hertta Vierula
toimittaja

Kuva: Panthermedia

Juttu on julkaistu aiemmin Lääkärilehdessä 42/2018.