Liikaa pelaavien hoitaja palkittiin

Vuoden päihdehoitajaksi on valittu Kristiina Hietamies Vantaalta. Hän sai tunnustuksen ennen kaikkea työstään liikaa pelaavien lasten ja nuorten hyväksi.

Vuoden päihdehoitajaksi on valittu Kristiina Hietamies Vantaalta. Hän sai tunnustuksen ennen kaikkea työstään liikaa pelaavien lasten ja nuorten hyväksi.

Tietokoneella pelaaminen huolestuttaa lukuisia vanhempia. On vaikea tietää, viettääkö nuori liikaa aikaa koneella.

Liian pelaamisen tunnistaa siitä, että nuoren arkielämä häiriintyy. Koulu, unirytmi sekä harrastukset kärsivät ja riidat lisääntyvät, Hietamies luettelee.

Hän korostaa vanhempien vastuuta pelaamisen seuraamisessa. Vanhemmat ovat oman lapsensa asiantuntijoita ja näkevät, jos lapsi ei voi hyvin.

Isä ja äiti tietävät, mikä on sopiva tasapaino pelaamisen ja muun elämän välillä. Sanon myös usein vanhemmille, että olkaa kiinnostuneita ja menkää viereen katsomaan, kun lapsi pelaa. Näin näette, mistä on kyse.

Hietamies kohtaa liikaa pelaavia nuoria työpaikallaan Vantaan nuorisoasemalla. Monet heistä ovat itsekin sitä mieltä, että pelaavat liikaa. Joillakin saattaa vierähtää koneen ääressä jopa 810 tuntia päivässä.

Hietamies muistuttaa, että pelaamisesta huolestuneille nuorille ja vanhemmille on netissä tarjolla tietoa esimerkiksi osoitteissa pelipaivakirja.fi-, pelitaito.fi- ja peluuri.fi. Apua voi kysyä myös kouluterveydenhuollosta tai nuorisoasemalta.

Vuoden päihdesairaanhoitaja on Sairaanhoitajaliiton myöntämä tunnustus kätilölle, sairaan-, terveyden- tai ensihoitajalle (AMK), joka on toiminut ansiokkaasti päihdehoitotyön kehittämiseksi.

Sairaanhoitaja-lehti

Uutinen on julkaistu alunperin Sairaanhoitaja-lehdessä 10/14.