Kysy Allergiasta

Tässä on tuoreimmat kysymykset allergiaterveys.fi sivustolta. Voit lähettää palstalle myös oman kysymyksesi.

Kysymys

Hei, Olen 28-vuotias nainen, jolla on jo lapsena todettu useampia allergioita, sekä atooppinen iho. Moni ruoka-allergia hävisi kun tulin teini-ikään, myös muut allergiat lievittyneet huomattavasti koiran hankinnan jälkeen. Varsinainen kysymys on kuitenkin kala-allergia. Viimeksi kalan syöntiä minulla kokeiltu alle 10-vuotiaana, ja sain silloin kuulemma hengitysvaikeuksia, mutta en kuitenkaan anafylaktista shokkia. Epipeniä olen kuljettanut varmuudelta mukana lähes niin pitkään kuin muistan, vaikka en ole kertaakaan saanut anafylaktista shokkia. Prick-testeissä lohi on se joka on aina reagoinut hyvin voimakkaasti, pistokohdan reaktio lähtenyt leviämään oudosti kymmeniä senttejä pistokohdasta, mutta muut kalat reagoineet lievemmin. Haluaisinkin siis tietää voisinko syödä muita kaloja, mutta kotona en uskaltaisi lähteä kokeilemaan. Onko tietoa onko olemassa jotain valvottua mahdollisuutta kokeilla kalan syömistä?

Katso vastaus

Kysymys

Olemme suunnitelleet koiraa perheeseemme. Pojalla, kohta 10-vuotta allergiatesti verikokeella näyttää 2.9, allergialuokka 2. Kissalle on 100 ja allergialuokka 6. Kissasta tulee aivastelua, silmien kutinaa, nenän tukkoisuutta. Testit on otettu viisi vuotta sitten. Pitävätkö vielä paikkaansa?

Katso vastaus

Kysymys

Olemme suunnitelleet kahden kissan hankkimista kotiimme. 9-vuotias poikamme kävi verikokeissa ja tulos oli S -KisshiE 1.64 kU/l. Lääkäri totesi vain "Ei merkittävää". Viitearvo on Huslabin mukaan kuitenkin alle 0,35. Onko siis vaarana että joudumme luopumaan kissoista - uskallammeko ottaa niitä?

Katso vastaus

Kysymys

Hei, Minulla on mystinen syysallergia, joka on nyt toista vuotta pahentunut lokakuun puolenvälin jälkeen siihen pisteeseen, että olen Prednisol-kuurilla. Oireet ovat silmien vetistäminen ja kutina, jatkuvat erittäin rankat aivastelukohtaukset jne. Oireet pahenevat lomakuun alun paikkeilla ja rankkenevat parissa kolmessa viikossa. Syön desloratadinia ympäri vuoden kun ei ole oikein selvinnyt mille olen allerginen.Testeissä lievästi-kohtalaisesti koira, timotei ja pölypunkki. Pari hometta testattu ja ei näy allergiaa. Kiitollisena kuulisin asiantuntijan parhaat arvaukset mahdollisiksi allergian syiksi! Salapoliisityö jatkuu....

Katso vastaus

Kysymys

Hei, olen 19-vuotias nuori nainen. Lapsena minulla oli kananmuna-allergia joka jäi pois kasvaessani. Viime vuosina samaan aikaan kun aloin oireilla sisäilmasta koulullani, kananmuna-allergia puhkesi uudelleen. Sen jälkeen muna-allergia on ollut minulla vaihtelevasti ja nyt taas voimistunut tuntemattomasta syystä syksyn aikana. Olen ollut hieman aina myös siite/pölyallerginen. Lisäksi herkistyin samaan aikaan kemikaaleille ja ihoni reagoi nykyään jopa pelkälle vedelle ilman pesuaineita punaisin kutisevin läikin suihkun jälkeen. Miten tämä on mahdollista, olen kuullut että mikrobit/home voisi laukaista allergioita. Nyt en ole joutunut olemaan pitkään aikaan sisäilmaongelmaisissa tiloissa mutta allergiat/yliherkkyydet ovat silti yhä minulla. Voivatko ne lähteä vielä joskus pois?

Katso vastaus