Antihistamiini tehoaa allergiaan

On jälleen siitepölyallergian aika. Yleinen lääke kausiallergian hoitoon on antihistamiini.

On siitepölyallergian aika! Kokeile oireisiin antihistamiinia.
Adobe
On siitepölyallergian aika! Kokeile oireisiin antihistamiinia.

Ihana kevät tuo mukanaan valitettavan siitepölyallergian. Nenä vuotaa, silmät kutisevat ja iholle saattaa nousta ihottumaa.

Pahimmillaan siitepölyallergian oireet vaikuttavat arkeen ja mielialaan. Väsyttää, nukkuminen on hankalaa ja kaikenlainen kutina tekee olemisesta tuskaista.

Allergiaa kannattaa hoitaa, sillä se saattaa altistaa myös astmalle.

Allergiaoireisiin kannattaa kokeilla apteekista reseptittä saatavia antihistaniimivalmisteita.

Valitse itsellesi sopiva antihistamiinituote

Antihistamiini on lääke, joka estää histamiini-välittäjäaineen erittymisen elimistössä. Histamiinia erittyy kun keho (yli)reagoi allergian aiheuttajaan.

Antihistamiini on yleensä tehokas lääke allergiaan ja se sopii useimmille. Joitakin se saattaa väsyttää, mutta yleensä väsymystä ei ilmene uusia allergialääkkeitä käytettäessä. Ns. vanhan polven histamiinit vaikuttivat keskushermostoon ja saattoivat aiheuttaa väsymystä.

Moni luulee, että allergialääkkeet väsyttävät, mutta jos väsymystä imenee uusien antihistamiinivalmisteiden kanssa, kyse on enemänkin allergian aiheuttamasta väsymyksestä. Allergisessa reaktiossa keho joutuu työskentelemään normaalia tehokkaammin ja se uuvuttaa.

Antihistamiini vaikuttaa nopeasti, yleensä noin 45 minuutissa viimeistään. Paikallisesti käytettävät valmisteet silmiin ja nenään vaikuttavat yleensä 15 minuutin kuluessa.

Antihistamiiniin ei yleensä totu, joten pitkäaikaisessakin käytössä se on tehokas.

Markkinoilla on erilaisia antihistamiinituotteita, joiden vaikuttavat aineet vaihtelevat. Niitä ovat esimerkiksi hydroksitsiini, desloratadiini ja setiritsiini. Itselle sopiva vaihtoehto löytyy kokeilemalla.