Erokoulu auttaa miestä selviytymään erosta

Miesten erokoulu on Väestöliiton uusi nettikurssi, joka tukee eroa suunnittelevia ja jo eronneita miehiä.

Väestöliitto on perustanut uuden nettikurssin, joka tukee eroa suunnittelevia ja jo eronneita miehiä.

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kertoo, että pyyntö perustaa miehille oma erokoulu tuli alun perin poliisilta. Siellä oli huomattu, että miehet eivät eron jälkeen saa riittävästi apua ja tukea. Poliisi toivoi, että miesten eron jälkeisestä hädästä puhuttaisiin enemmän.

– Auttamismuodoksi valitsimme nettikurssin, jotta jokaisen suomalaisen miehen on helppo osallistua kurssille omalta kotisohvaltaan, omaan tahtiinsa. Halusimme tarjota miehelle mahdollisimman helpon keinon vastaanottaa tukea ja oppia hyödyllisiä erotaitoja. Eron jälkeen miehen elämän uudelleen organisoinnissa riittää töitä, toteaa Vaaranen.

Väestöliiton psykologi Keijo Markovan mukaan erokoululle on tarvetta.

– Ero voi tuntua suurelta epäonnistumiselta ja aiheuttaa häpeäntunnetta. Jos tällaisessa kriisitilanteessa ei löydä ulospääsyä tai tukea pahalle ololle, tilanne voi jumiutua ja kärjistyä. Tilanne voi jopa altistaa ratkaisuille, jotka vievät pohjan pois omalta tai toisen elämältä, hän sanoo.

Hän huomauttaa, että miesten tapa selvitä elämässä on usein toiminnan ja tekemisen kautta, ei niinkään keskustelemalla tunteista toisten kanssa.

– Monet miehet sanovat, etteivät ole voineet puhua erostaan kenenkään kanssa. Miehillä ei aina ole yhtä vahvoja sosiaalisia verkostoja kuin naisilla ja vaimo on usein ollut miehen paras ystävä. Erokoulussa opastetaan miestä käsittelemään tilannetta ja tunteita, hankkimaan omin avuin tietoa ja uusia näkökulmia, ammattilaisen opastuksella, Markova sanoo.

Väestöliiton erokoulu on ilmainen ja löytyy täältä.

Lähde:
Väestöliitto

Kuva:
Panthermedia