Helsingin Diakonissalaitos aloittaa yt-neuvottelut

Neuvottelut koskettavat 665 työntekijää. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on noin 60 henkilöä.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat lähes koko säätiön henkilökuntaa. Neuvotteluja perustellaan yleisellä taloudellisella tilanteella. Yhdeksi syyksi nostetaan kuntien ostokäyttäytymisen nopea muutos.

Neuvottelut koskevat Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) säätiön kaikkia työntekijöitä lukuun ottamatta lapsi- ja perhetyön palvelualuetta. Neuvottelut koskettavat yhteensä 665 työntekijää. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on noin 60 henkilöä. Neuvottelut eivät koske säätiön kokonaan tai osittain omistamia tytäryhtiötä.

Neuvottelut käynnistyvät 4. marraskuuta 2014 ja ne kestävät kuusi viikkoa. Diakonissalaitoksen mukaan neuvotteluissa käsitellään suunniteltujen toimenpiteiden perusteita, henkilöstövaikutuksia ja vaihtoehtoja työvoiman vähentämiselle. Palveluja tuottavan säätiön toiminnan kustannuksista suurin osa muodostuu henkilöstökustannuksista.

Säätiön johtaja Olli Holmström on huolissaan tilanteesta.

– Tarve työllemme suomalaisessa yhteiskunnassa kasvaa, mutta samaan aikaan tehtävämme toteuttaminen muuttuu vaikeammaksi. Jotta voimme toteuttaa säätiön perustehtävää, on taloudellisen kannattavuuden palauttaminen ja varmistaminen välttämätöntä. Vain siten voimme tehdä rohkeaa diakoniaa ja huolehtia kaikkein heikoimmista, hän sanoo.

Lähde:
Helsingin Diakonissalaitos

Kuva:
Panthermedia