Hoitopaikanvalinta.fi neuvoo terveyspalvelujen käytössä

Palvelu on tarkoitettu niin kansalaisille, terveydenhuollontyöntekijöille kuin viranomaisillekin.

Tällä viikolla on avattu Hoitopaikanvalinta.fi niminen verkkopalvelu. Se tarjoaa ajankohtaista tietoa muun muassa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Sivustolla kerrotaan myös asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista.

Palvelu on tarkoitettu niin kansalaisille, terveydenhuollontyöntekijöille kuin viranomaisillekin. Esimerkiksi terveydenhuollon työntekijöille on verkkopalvelussa oma osionsa, johon on koottu tietoa muun muassa ulkomailta tulevien potilaiden hoidosta, hoitokustannusten laskutuksesta ja valtion korvauksesta sekä potilaan lähettämisestä hoitoon ulkomaille.

Palvelun on toteuttanut rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Yhteyspisteen päällikkö Noora Heinosen mukaan Hoitopaikanvalinta.fi on ensimmäinen valtakunnallinen verkkopalvelu, jossa on kattavasti tietoa sekä kansallisesta terveydenhuollon valinnanvapaudesta että rajat ylittävästä terveydenhuollosta.

– Tavoitteena on, että käyttäjät saavat tarvitsemansa tiedon helposti, ymmärrettävästi ja selkeällä kielellä, hän sanoo.

Tutustu palveluun.

Lue lisää: Olipa tarkastus!

Lähde:
Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste

Kuva:
Kuvakaappaus Hoitopaikanvalinta.fi etusivulta