HUS kouluttaa ulkomaalaistaustaisia terveyskeskuslääkäreitä

HUS järjestää ulkomaalaistaustaisille lääkäreille koulutusta terveyskeskustyöstä ensi syksynä.

HUS järjestää ulkomaalaistaustaisille lääkäreille koulutusta terveyskeskustyöstä ensi syksynä. Koulutus on tarkoitettu HYKS:n erityisvastuualueella toimiville jo laillistetuille terveyskeskuslääkäreille, jotka ovat työsuhteessa kuntaan. Kurssille otetaan enintään 25 lääkäriä.

Kolmen koulutuspäivän aikana lääkäreille järjestetään työssä tarvittavaa syventävää kielikoulutusta. Lisäksi heitä perehdytetään terveyskeskukseen toimintaympäristönä ja siihen, mitä yleislääkäriys on Suomessa. Tavoite on, että he pystyisivät toimimaan työssään entistä paremmin, kertoo koulutussuunnittelija Maija Hartikainen HUS:sta.

Koulutuksen pääjärjestäjä on HUS:n perusterveydenhuollon yksikkö, mutta mukana on myös Helsingin yliopiston yleislääketieteen ja perusterveydenhuollon yksikkö ja koulutuskeskus Palmenia. Lähtökohta on, että koulutus olisi osallistujille maksuton.

Kurssin suunnittelussa on otettu huomioon tulokset, joita saatiin kyselyistä alueen terveyskeskusten ohjaajalääkäreille ja ulkomaalaistaustaisille lääkäreille.

Suvi Sariola
toimittaja

Kuva: Panthermedia

Julkaistu Lääkärilehden verkkosivuilla.