Hyvän Tiedon Omena Pertti Mustajoelle

Hyvän Tiedon Omena Pertti Mustajoelle Kuva 1 / 1

Terveystoimittajat ry:n tunnustuspalkinto Hyvän Tiedon Omena myönnettiin tänä vuonna sisätautien erikoislääkäri, professori Pertti Mustajoelle tunnustuksena hyvästä yhteistyöstä terveystoimittajien kanssa.

Lääkäripäivillä palkittu Pertti Mustajoki totesi, että käsitys hyvästä tiedosta ei aina ole mitenkään yksiselitteinen, etenkään terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

– Joskus tieto voidaan sekoittaa vahvoihin uskomuksiin. Jokuhan voi uskotella, että esimerkiksi voi on terveellistä eikä kolesterolilla ole vaikutusta sepelvaltimotautiin. Mutta tieteellistä tietoa voidaan pitää ainakin varmimpana mahdollisena oikeana tietona, Mustajoki pohdiskeli.

Terveystoimittajien yhdistys toteaa Pertti Mustajokea arvostettavan laajasti.

– Hän on tunnettu leppoisasta esitystavastaan, johon yhdistyy tinkimätön tieteellisyys. Hän on asettanut asiantuntemuksensa lisäksi oman persoonansa alttiiksi julkisuudelle, jossa – varsinkin ravitsemusasioissa – vallitsee ajoittain kiivas sananvaihto.

Mustajoki on kirjoittanut useita kirjoja sekä suurelle yleisölle että opetuskäyttöön. Hän on myös laatinut runsaasti artikkeleita painonhallinnasta ja muista lääketieteen aiheista. Hänellä on erityinen kyky kertoa mutkikkaista asioista kansantajuisesti, selkeästi ja käytännönläheisesti. Terveystoimittajien työtä on helpottanut suuresti, että Mustajoen asiantuntemukseen ja apuun on voinut vuosien varrella aina luottaa.

LKT Pertti Mustajoki on toiminut eri tehtävissä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan sisätautien klinikassa sekä vuosina 1994–2006 Peijaksen sairaalan sisätautien ylilääkärinä. Hän on tunnettu ja tunnustettu painonhallinnan asiantuntija, joka on tutkinut ja hoitanut lihavuutta yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

Terveystoimittajien tunnustuspalkinto, Hyvän Tiedon Omena, jaettiin tänä vuonna 22. kerran. Palkinnon saajat ovat käsitelleet terveystoimittajia kiinnostavia aiheita tavalla, joka on ollut selkeä, innostava tai yllättäväkin.

Ulla Järvi
toimittaja

Kuva: Jukka Mykkänen

Oletko jo lukenut nämä?