Kela kehittää etäkuntoutuspalveluita

Tulevaisuudessa asiakkailla on mahdollisuus osallistua Kelan kuntoutuspalveluihin vaikka kotisohvalta.

Kelassa on käynnissä hanke, jossa kehitetään ja kokeillaan uudenlaisia etämenetelmin toteutettavia kuntoutuspalveluita. Samalla tutkitaan kokeiltavien etäkuntoutuspalveluiden vaikutuksia ja kustannuksia. Uudet kuntoutusmenetelmät tulevat asteittain osaksi Kelan palveluita, kerrotaan Kelan tiedotteessa.

Kelassa uskotaan, että etäkuntoutuksella on mahdollista vähentää maantieteellistä epätasa-arvoa kuntoutuspalveluiden saatavuudessa. Myös kuntoutuksen tuloksellisuutta voidaan parantaa tuomalla kuntoutusta lähemmäs ihmisten jokapäiväistä elämää.

– Etäkuntoutusta hyödyntämällä pystymme vähentämään laitosjaksojen määrää. Tämä puolestaan mahdollistaa huomattavia kustannussäästöjä, lupaa etuuspäällikkö Tuula Ahlgren Kelan kuntoutuksen kehittämisryhmästä.

Etäkuntoutus ei välttämättä sovi kaikkiin kuntoutuspalveluihin. Suunnittelun asiantuntija Jarkko Honkonen Kelan kuntoutusryhmästä lupaa kuitenkin, että mitään kohderyhmää tai kuntoutusmuotoa ei rajata automaattisesti pois kehittämisen piiristä.

Ideoita uusiksi etäkuntoutusmalleiksi tai etäkuntoutuksen toteutustavoiksi haetaan ensisijaisesti järjestämällä avoin haku kehittämishankkeille. Haussa etsitään määräaikaisia ketteriä projekteja.

Ideoita etäkuntoutuspalveluista voi lähettää 15.3.2016 mennessä.

Lisätietoja: Etäkuntoutuksen kehittämishaun hakuohjeet

Lähde: Kelan tiedote

Kuva: Kela

Lue myös:
Kelan vaikeavammaisten kuntoutus uudistuu