Kysy allergiasta – lääkäri vastaa

Kansallisen allergiaohjelman väestöviestintähanke ja Potilaan lääkärilehti aloittivat yhteistyön nettilääkärin merkeissä.

Suomalaiset ovat herkkä kansa, sillä melkein joka toisella on elämänsä aikana yliherkkyyttä tai allergiaa. Oireita aiheuttavat yleisimmin kasvien siitepölyt, kotieläimet ja ruoka. Näistä kertyy huomattava taakka niin allergiselle kuin koko yhteiskunnalle. Valtakunnallista Allergiaviikkoa vietetään nyt 8–14. huhtikuuta 2013.

Allergiaepidemian taittamiseen tähtäävä Kansallinen allergiaohjelma 2008–2018 rohkaisee asennemuutokseen allergioiden hoidossa. Ennen niin tavallista välttämistä, kieltoja ja rajoituksia ei suositella enää kuin pakon edessä. Sen sijaan allergioista sekä yliherkkyyksistä kärsiviä kannustetaan mahdollisimman normaaliin ja täysipainoiseen elämään. Omaa allergiaterveyttä voi vahvistaa varsinkin luontoliikunnalla.

Katupölystä kärsii jo moni, ja kevään siitepölykausi on alkamaisillaan. Monenlaiset allergiakysymykset mietityttävät jatkuvasti suomalaisia. Eikä ihme, onhan heitä todennäköisesti yli miljoona!

Nyt allergioista voi kysyä ja saada ajanmukaista tietoa kätevästi internetissä. Allergiaviikon aikana Kansallisen allergiaohjelman väestöviestintähanke ja Potilaan lääkärilehti aloittivat yhteistyön nettilääkärin merkeissä. Potilaanlaakarilehti.fi-etusivulla oleva banneri ohjaa Kysy allergiasta, lääkäri vastaa -sivulle ja edelleen allergiaterveys.fi-sivuston Kysy allergiasta -palstalle.

Professori Matti Hannuksela ja muut asiantuntijat vastaavat palstalla kaikenlaisiin allergiakysymyksiin vuoden ympäri. Vastauksen kysyjä saa viikossa sivustolle. Sivuston Kysy allergiassa -kohdassa voi myös lukea muiden kysymyksiä ja vastauksia.

Allergiakysymykset on jaoteltu sivustolla selkeästi: allergia yleisesti, astma, eläinallergiat, ruoka-allergiat, iho, kasvit, siitepölyt ja siedätyshoito.

Kuva: Esa Ilmolahti