Liitto: Reuman hoito turvattava

Suuri osa reumatologeista eläköityy lähitulevaisuudessa.

Suomen Reumaliiton julkaiseman selvityksen mukaan reumasairauksien hoidon tulevaisuus on huolestuttava. Selvitykseen kysyttiin tulehduksellisia reumasairauksia sairastavien, reumatologien ja reumahoitajien käsityksiä hoidon tilanteesta ja sairauksien nykymielikuvista.

Vastanneiden mukaan nykymielikuvat reumasairauksista ovat vanhentuneet eivätkä vastaa enää todellisuutta. Asianmukaisella osaavalla hoidolla reumasairauksia sairastavat voivat säilyttää työ- ja toimintakykynsä ja elää täysipainoista elämää sairaudestaan huolimatta.

Kehittyneistä hoidoista huolimatta tulehdukselliset reumasairaudet ovat hoitamattomina edelleen vakavia pitkäaikaissairauksia, joihin liittyy liitännäissairauksia. Juuri siksi Reumaliitto tuo esiin pikaisen tarpeen turvata alan osaamista.

Reumaliitto käynnisti kumppaneineen Reumaviikolla kampanjansa reumatologien ja fysiatrien koulutuksen lisäämiseksi. Kampanja on ajankohtainen sillä suuri osa reumatologeista eläköityy lähitulevaisuudessa.

Suomen Reumaliiton, Suomen Reumatologisen yhdistyksen ja Suomen Reumahoitajayhdistyksen kyselyyn vastasi 531 tulehduksellista reumasairautta sairastavaa, 45 reumatologia ja 45 reumahoitajaa.

Lähde:
Suomen Reumaliitto

Kuva:
Panthermedia