Maud Kuistilan palkinto Hannu Kalimolle Lääkäripäivillä

Maud Kuistilan Muistosäätiö myönsi tämän vuoden Maud Kuistilan palkinnon Helsingin yliopiston neuropatologian emeritusprofessorille Hannu Kalimolle. Hän on poikkeuksellisen ansioitunut aivojen rappeumantautien, kasvainten sekä verisuoniperäisten sairauksien tutkija ja tutkijoiden kouluttaja.

Maud Kuistilan Muistosäätiö on myöntänyt vuoden 2014 Maud Kuistilan palkinnon Helsingin yliopiston neuropatologian emeritusprofessorille Hannu Kalimolle.

Kalimo on poikkeuksellisen ansioitunut aivojen rappeumantautien, kasvainten sekä verisuoniperäisten sairauksien tutkija ja tutkijoiden kouluttaja.

Kalimolla on ollut merkittävä osuus koko maan neuropatologian kehittämisessä. Hän on ohjannut 18 väitöskirjaa ja ollut vastaväittäjänä 21 kertaa, mikä erityisesti heijastaa häntä kohtaan osoitettua luottamusta asiantuntijana ja opettajana neuropatologian varsin pienellä erikoisalalla.

Maud Kuistilan palkintoa ehdottaneet entiset oppilaat ja työtoverit kuvaavat professori Kalimoa innostavaksi, kannustavaksi ja laaja-alaiseksi tutkimustyön ohjaajaksi.

Hannu Kalimo nauttii myös laajaa kansainvälistä luottamusta. Hän on toiminut Kansainvälisen neuropatologian yhdistyksen pääsihteerinä, Skandinaavisen neuropatologiyhdistyksen puheenjohtajana, Euroopan neuropatologian yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja Suomen patologien järjestön puheenjohtajana sekä alan arvostetuimpien tiedelehtien toimitusneuvostoissa.

Kalimo on toiminut myös pitkään Suomen neuropatologian erikoislääkärikoulutuksen koordinaattorina.

Kuva: Panthermedia

Julkaistu Lääkärilehden verkkosivuilla.

Lue lisää jutun aiheesta