Työhyvinvointi jopa parani

Krooninen väsymys väheni koronakeväänä, raportoi Työterveyslaitos.

Koronakevät näyttää hivenen kohentaneen suomalaisten työhyvinvointia. Työn imu lisääntyi ja krooninen väsymys väheni, tiedottaa Työterveyslaitos.

Laitoksen mukaan krooninen väsymys on työuupumuksen ydinoire.

Työhyvinvointitiedot ovat peräisin Miten Suomi voi? -tutkimuksen ennakkotuloksista. Kyselyyn vastasi 1 077 työikäistä suomalaista.

– Lisääntynyt etätyö ja läheisyys perheissä näyttävät vaikuttaneen myönteisesti työhön ja tuoneen siihen positiivista virettä, sanoo tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitoksesta.

Muutokset ovat hänen mukaansa kuitenkin melko lieviä. Työn imu lisääntyi varsinkin kouluikäisten ja sitä nuorempien vanhemmilla.

Yleisessä hyvinvoinnissa tai mielenterveydessä muutoksia ei sen sijaan havaittu.

Kyselyyn vastanneista 42 prosenttia kertoi tehneensä koronatilanteen takia enemmän etätöitä kuin tavallisesti. Yli kolmasosa oli tehnyt etätöitä vähintään kolme neljäsosaa työajastaan viimeksi kuluneen kuukauden aikana.

Tutkimus osoitti myös, että lähijohdon ja johtajien työuupumus lisääntyi hieman.

Työterveyslaitos muistuttaa, että monilla aloilla etätyötä ei voi tehdä. Laitos viittaa Ylen Taloustutkimuksella teettämään väestökyselyyn. Siihen vastanneista 36 prosenttia ei pystynyt tekemään työtään lainkaan etänä.

Suvi Sariola

Uutinen on julkaistu aiemmin Lääkärilehden verkkosivuilla.