Alkoholiongelmaan löytyy apua verkosta

Omaa alkoholinkäyttöä voi arvioida rauhassa ja nimettömänä.

Sähköinen Juomisen hallinnan opas tarjoaa monipuolisia juomisen hallintakeinoja. Sen avulla voi määritellä omat tavoitteet alkoholinkäytölle ja saada vinkkejä tavoitteissa pysymiseen. Opas on vapaasti kaikkien käytettävissä.

– Moni ei huomaa käyttävänsä liikaa alkoholia. Netissä asiaa voi arvioida rauhassa ja nimettömänä, Pekka Heinälä A-klinikkasäätiöstä sanoo.

Oppaasta on hyötyä myös henkilöille, joiden perheessä tai työyhteisössä on alkoholiongelma. Siinä käsitellään muun muassa alkoholinkäytöstä aiheutuvia terveysongelmia ja sosiaalisia haittoja.

Lue lisää: Mitä tarkoittaa FASD?

Opas löytyy kahdesta verkkopalvelusta: HUS:n mielenterveystalo.fi -palvelusta ja A-klinikkasäätiön paihdelinkki.fi -palvelusta.

Mielenterveystalo on psyykkistä hyvinvointia edistävä nettiportaali. Nuorten ja aikuisten mielenterveystalot tarjoavat tietoa psyykkisistä vaikeuksista ja mielenterveyspalveluista. Ne sisältävät myös itsehoitomenetelmiä. Nettiterapiat tarjoavat kohdennettua etähoitoa mielenterveyden häiriöihin ja niihin ohjaudutaan lääkärin lähetteellä. www.mielenterveystalo.fi

Päihdelinkki tarjoaa kansalaisille ja ammattilaisille luotettavaa tietoa, tukea ja neuvontaa päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkin keskeisintä sisältöä ovat testit, oma-apuvälineet, vertaiskeskustelut ja neuvontapalvelu. www.paihdelinkki.fi