Kati Myllymäestä Lääkäriliiton uusi toiminnanjohtaja

Myllymäki uskoo, että liitto saa hänestä helposti lähestyttävän, mutkattoman ja suoran johtajan.

Lääkäriliiton hallitus on valinnut Lääkäriliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi yleislääketieteen erikoislääkärin, toimialajohtaja Kati Myllymäen. Myllymäki aloittaa tehtävässä 1.10.2017 nykyisen toiminnanjohtajan Heikki Pälven jäädessä eläkkeelle.

Myllymäki siirtyy tehtävään Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaalatoimialan toimialajohtajan paikalta, jossa hän on ollut valmistelemassa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän uudistusta.

59-vuotias Myllymäki on työuransa aikana työskennellyt niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon puolella, järjestötyössä sekä muun muassa sosiaali- ja terveysministeriössä.

Lue lisää: Alkaa oma aika

Lääkäriliitto on Myllymäelle tuttu entuudestaan, sillä hän toimi liiton hallituksen puheenjohtajana vuosina 1997–2000.

Sote ja kollegiaalisuus tärkeimpiä tehtäviä

Kati Myllymäen mukaan tärkeimpiä uuden toiminnanjohtajan edessä olevia asiakokonaisuuksia ovat sote-uudistus, kollegiaalisuus ja lääkärien työhyvinvointi sekä työssä jaksaminen. Ykkösasia on luonnollisesti sote.

– Murros menee eteenpäin vauhdilla, eikä siinä auta jäädä hengailemaan. Kyseessä on ehkä isompi muutos kuin kansanterveyslaki aikoinaan. Koko terveydenhuolto on mukana, Myllymäki sanoo.

– Varmaan jokainen lääkäri joutuu pohtimaan, mikä oma asema siinä on ja miten liitto voi olla rakentavalla tavalla mukana, hän jatkaa.

Myllymäki ei ole ollut aktiivisesti liiton toiminnassa mukana useampaan vuoteen, joten ensi töikseen hän aikoo päivittää tietonsa organisaatiosta ja kentän tilanteesta liiton näkökulmasta.

Hän uskoo, että liitto saa hänestä helposti lähestyttävän, mutkattoman ja suoran johtajan. Tällaisia arvioita hänestä on aikaisemmin annettu. Hän kuvailee itseään myös aika tavoitteelliseksi henkilöksi.

– Minulla on aina ollut niin paljon töitä, että en ole ehtinyt pelaamaan mitään pelejä, hän sanoo.

"Aktiivinen vaikuttaja, laajat verkostot"

Lääkäriliiton hallituksen puheenjohtajan Marjo Parkkila-Harjun mukaan liitossa ollaan iloisia Myllymäen ja hänen osaamisensa saamisesta liiton käyttöön.

– Myllymäellä on erittäin laaja-alainen työhistoria ja –tausta, hän on aktiivinen vaikuttaja ja hänellä on laajat verkostot sekä ymmärrys viestinnän merkityksestä nykymaailmassa. Hänellä on vahvat näytöt muutosjohtajuudesta sekä kehittämisestä ja asioiden eteenpäin viemisestä. Terveydenhuollon muutoksissa tarvitsemme juuri sitä, Parkkila-Harju kertoo liiton tiedotteessa.

kirjoittaja:
Miia Soininen
toimittaja

Kuva: Mikko Kankainen

Julkaistu Lääkärilehden verkkosivuilla