Keskustele päihteidenkäytöstä anonyymisti netissä

Keskustele päihteidenkäytöstä anonyymisti netissä Kuva 1 / 1

Päihdelinkissä on käynnistynyt kahdenkeskinen työntekijä–asiakas-chat, jossa on mahdollisuus keskustella päihteidenkäyttöön liittyvistä ajatuksista ja ongelmista anonyymisti. Chat järjestetään torstai-iltaisin 21.11. saakka kello 18–21.

Chatista saa keskustelutukea esimerkiksi oman tai läheisen päihteiden käytön lopettamiseen tai rajoittamiseen liittyvissä haasteissa, hoito- ja/tai muutosmotivaation löytämisessä sekä muissa elämänhallintaan liittyvissä pulmallisissa kysymyksissä.

Äideille tarkoitettu ryhmä aloittaa ensi viikolla

Äideille alkaa luottamuksellinen ja anonyymi keskusteluryhmä Päihdelinkin keskustelualueella suljetussa ryhmässä. Ryhmän tavoitteena on auttaa vähentämään päihteiden käyttöä tai lopettamaan se kokonaan. Uusi ryhmä kokoontuu 17.9–5.12. välisenä aikana. Ilmoittautua voi 15.9. saakka.

Ryhmässä voi luottamuksellisesti purkaa mieltään ja asettaa itselleen tavoitteita päihteiden käytön vähentämisen tai lopettamisen suhteen. Tukena on kaksi ammattilaista Ensi- ja turvakotien liitosta sekä ryhmän kaikki äidit.

Palveluja tarjolla eri kielillä

Päihdelinkki on ollut vuodesta 1996 Suomen suosituin internetpalvelu päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen sekä kaikille päihdetiedosta kiinnostuneille. Palvelu on hyödyllinen myös ammattilaisille ja opiskelijoille.

Päihdelinkki tavoittaa noin 82 000 eri kävijää kuukaudessa. Päihdelinkin palveluja on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja viittomakielellä. Päihdelinkki-palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Lähde ja lisätietoja: Päihdelinkki

Kuva: Panthermedia

Lisää aiheesta:
Alkoholiongelmaan löytyy apua verkosta
Tupakan ja alkoholin yhdistelmä vanhentaa aivoja
Veronalennus lisäsi alkoholista johtuvia aivovammoja keski-ikäisillä
Alkoholin kulutuksen kasvu lisää maksasairauksien riskiä

Oletko jo lukenut nämä?

Terveyskirjasto.fi