Reumaliiton uusi video kannustaa liikkumaan

Viesti on, että jokainen voi löytää liikunnan ilon omalla tavallaan, eikä kukaan ei ole liian vanha liikkumaan.

"Olenko mä liian vanha tähän touhuun?" Näin kysytään Suomen Reumaliitto uudella Liikkeestä hyvinvointia -videolla, jonka tavoitteena on kannustaa suomalaisia liikkumaan. Videon viestinä on, että jokainen voi löytää liikunnan ilon omalla tavallaan, eikä kukaan ei ole liian vanha liikkumaan. Yksikin minuutti liikuntaa pidentää seitsemän minuuttia elämää.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Minna Huotilaisen mukaan esimerkiksi tanssin vaikutusta aivoihin tutkitaan parhaillaan Suomessa kuumeisesti.

– Liikunnan ja musiikin positiivisista vaikutuksista on niin kovaa näyttöä, että osa aivotutkijoista arvelee tanssin olevan nimenomaan se kultajyvä harrastusten joukossa, joka pystyy yhdistämään nämä molemmat, hän sanoo.

Huotilaisen mukaan musiikilla on osoitettu olevan hyvin voimakas vaikutus kognitiivisiin taitoihin. Musiikin kuunteleminen aikaansaa positiivisuutta ja virkeyttä. Hän muistuttaa myös, että liika istuminen ei ole terveellistä keholle tai kognitiivisille kyvyille. Työpaikalla kannattaakin nousta seisomaan puheluiden, esitelmien tai kokousten ajaksi.

Lähde:
Suomen Reumaliitto

Kuva:
Kuvakaappaus Liikkeestä hyvinvointia -videolta