Rokotustietoisuutta lisäävä COVID-peli julki

Inspiraationa animaatiosarja Olipa kerran elämä.

Maailman terveysjärjestön WHO:n tukema koronatietoisuutta tukeva mobiilipeli on julkaistu.

Suomalaisen Psyon Gamesin kehittämän pelin tavoite on lisätä nuorten ymmärrystä koronaviruksesta sekä rokotuksista hauskalla ja viihdyttävällä tavalla. Esillä ovat myös ennaltaehkäisevät toimet, kuten turvavälit ja käsihygienia.

WHO:n lisäksi Antidote COVID-19 -nimistä peliä ja siihen liittyvää kampanjaa tukevat Unicef sekä rokoteallianssi Gavi (Global vaccine alliance).

Pelin tunnuslause on I Am The Shield, mikä viittaa siihen, että jokainen päätös rokottautua koronavirusta vastaan on tärkeä osa laumasuojan muodostumista.

Sankaritutkija ohjaa soluja

Peli on saanut inspiraationsa animaatiosarjasta Olipa kerran elämä, jossa seikkailtiin ihmisen elimistön sisällä.

Pelaaja on sankaritutkija, joka ohjaa immuunijärjestelmän soluja päihittääkseen koronaviruksen ja muut taudinaiheuttajat. Hän kerää näin pisteitä kehittääkseen rokotteita, jotka ovat ainoa keino päättää pandemia.

– Peli ja kampanja on suunniteltu niin, että ihmiset pystyvät omaksumaan vaikeaa tieteellistä sisältöä ja pystyvät suojautumaan virheelliseltä informaatiolta, sanoo WHO:n digitaalisista kanavista vastaava Andy Pattison Psyon Gamesin tiedotteessa.

Psyon Gamesin mukaan pelaajat viihtyivät Antidoten ensimmäisen version parissa jopa 40 kertaa pidempään kuin vastaavaa tietoa välittävillä terveyssivustoilla.

Maksuttoman pelin voi ladata iOS AppStoresta ja Google Play Storesta.

Pekka Nykänen

Uutinen on julkaistu aiemmin Lääkärilehden verkkosivuilla.