Siilinjärvellä vuoden 2014 laatuterveyskeskus

Vuoden 2014 laatumittaukseen osallistui 28 terveyskeskusta ja vertailussa oli kaikkiaan 5 573 potilaan hoitotasapaino.

Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto on nimennyt Siilinjärven terveyskeskuksen vuoden 2014 laatuterveyskeskukseksi. Palkinnon myöntämisen perusteena olivat aktiivinen ja innovatiivinen ote hoidon laadun parantamiseksi ja jatkuvasti parantuvat hoitotulokset.

Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto perustelee valintaansa sillä, että Siilinjärven terveyskeskus on aktiivisesti ja määrätietoisesti soveltanut ja kehittänyt laatuverkostossa syntyneitä ideoita hoidon tehostamiseksi. Verkoston mukaan Siilinjärven hoitotulokset ovat kaikilla ydinmittareilla maan parhaimmistoa ja lisäksi tulokset ovat jatkuvasti parantuneet. Diabeetikoiden glukoosi (sokeri) on erinomaisella tasolla. Samoin verenpaineen hoitotulokset ovat maan parhaimmistoa.

Vuoden 2014 laatumittaukseen osallistui 28 terveyskeskusta ja vertailussa oli kaikkiaan 5 573 potilaan hoitotasapaino. Vuosittain tehtävässä valtimotautien hoidon laadun mittauksessa todettiin koko maan osalta myönteisenä, että diabeetikoiden veren glukoositasot ovat parantuneet ja kroonisesti sairaiden lääkehoidot toteutuvat aikaisempaa paremmin.

Lue lisää: Minä yleisnerona

Mikä laatuverkosto?

Laatuverkosto on terveyskeskusten vapaa yhteenliittymä, jossa kehitetään parhaita toimintakäytäntöjä sekä vertaillaan hoitotuloksia. Laatuverkosto keskittyy toiminnan tehostamiseen siten, että huonossa hoitotasapainossa olevat potilaat saadaan entistä nopeammin hoitotavoitteisiin. Valtimotautien ehkäisyn laatuverkoston kohteina ovat diabetes, verenpainetauti, sepelvaltimotauti, sydämen eteisvärinä, tupakasta vieroitus ja alkoholin suurkulutukseen puuttuminen. Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto on toiminut vuodesta 1994. Siihen kuuluu 38 terveyskeskusta ja mukana olevien terveyskeskusten alueella asuu neljännes maamme väestöstä.

Lähde:
Laatuverkosto

Kuva:
Panthermedia: Kuvituskuva