Tänään vietetään Tapaturmapäivää

Tänään perjantaina 13. syyskuuta on valtakunnallinen Tapaturmapäivä. Tapaturmapäivän teemalla ”Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi” kiinnitetään huomiota arjen tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys.

Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 2 800 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja yli 100 000 sairaalahoitojaksoa. Valtaosa tapaturmista sattuu kotona ja vapaa-aikana, ja näistä aiheutuu huomattavasti enemmän sairauspoissaoloja kuin työtapaturmista.

Tänään perjantaina 13. syyskuuta on valtakunnallinen Tapaturmapäivä. Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Tänä vuonna erityisteemana on työpaikkojen turvallisuustyö: miten työpaikoilla voidaan vaikuttaa henkilöstön turvallisuuteen niin työpaikalla kotona, vapaa-ajalla kuin liikenteessäkin. Tapaturmapäivän teemalla "Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi" kiinnitetään huomiota arjen tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys.

Tapaturmapäivän teemaa tuodaan esille "kuolemattomilla viimeisillä sanoilla", joita yleisö saa ehdottaa lisää Facebookissa. Sivustolla on myös e-postikortteja, joissa "viimeiset sanat" voi kirjoittaa erilaisiin tilanteisiin liittyvien kuvien puhekupliin.

Lähde ja lisätietoja: Tapaturmapäivä.fi

Lisää aiheesta:
Lipaston päälle sijoitettu televisio on riski pikkulapsille
Kännykkään puhuminen kävellessä lisää tapaturmariskiä
Alkoholi usein osallisena päivystykseen tulevien nuorten tapaturmissa
Tapaturmien ehkäisy on kunnan tehtävä
Tapaturmista kaivataan tarkempaa tietoa