Varautumistoimet ovat sujuvoittaneet koronapotilaiden hoitoa

Potilaat ovat olleet suhteellisen nuoria ja onneksi melko hyväkuntoisia, kertoo Markku Grönroos.

Koronaviruspotilaiden hoito on toiminut viiveettä ja ongelmitta Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Akuuttilääketieteen erikoislääkärin Markku Grönroosin mukaan hyvät varautumistoimet ovat vaikuttaneet hoidon sujuvuuteen.

– Potilaat ovat olleet suhteellisen nuoria ja onneksi melko hyväkuntoisia. He ovat tulleet näytteidenottoon Kanta-Hämeen keskussairaalaan, Grönroos sanoo.

Reilut 20 potilasta on tullut sairaalan päivystykseen koronavirusepäilyn vuoksi. Tautitapauksia oli todettu tiistaihin mennessä 10.

Heillä on ollut lieviä oireita kuten ­yskää, kurkkukipua ja tuntemuksia rinnassa, mutta ei varsinaisesti hengen­ahdistusta. Osalla on esiintynyt kuumetta tai lämpöä.

Henkilökunnalle järjestetään koronavirustilanteesta tiedotustilaisuuksia ­aikaisempaa tiheämmin, jos uusia ohjeita tulee. Nyt mietitään, järjestetäänkö seuraava kokous etänä.

– Noudatamme STM:n suositusta, ­että henkilökunta jää kotiin hyvin matalalla kynnyksellä, jos he tuntevat koronavirustartuntaan viittaavia oireita. Päivystykseen ja työterveyshuoltoon kehotetaan ottamaan yhteyttä.

Ulla Toikkanen

Juttu on julkaistu aiemmin Lääkärilehdessä 12/2020.