Yhä useampi seniori kaipaa aamuisin juttukaveria

Aamukorva-puhelin palvelee seniori-ikäisiä joka aamu. HelsinkiMisson mukaan puhelumäärät ovat selkeässä kasvussa jo neljättä vuotta peräkkäin.

HelsinkiMission mukaan Aamukorva-puhelimeen tulevien puheluiden määrä on selkeässä kasvussa jo neljättä vuotta peräkkäin. Soittojen aiheet liittyvät yleisimmin arjen asioihin, yksinäisyyteen ja sairauksiin. Keskusteluavun lisäksi moni soittaja haluaa vain vaihtaa aamutervehdyksen toisen ihmisen kanssa.

HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlundin mukaan vanhusten yksinäisyys lisääntyy, kun yhä useampi heistä asuu yksin kotona.

– Yksin oleminen ei ole sama asia kuin yksinäisyys, mutta yksin asuvalla ihmisellä, joka ei pysty enää lähtemään kodistaan, on muita suurempi riski kokea yksinäisyyttä, hän sanoo.

Uusia vapaaehtoisia etsitään

Aamukorva-puhelimeen vastaavat HelsinkiMission kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät. Aikavälillä 1.1.−31.8.2014 Aamukorvassa toimi 52 koulutettua vapaaehtoista, jotka vastasivat 3 121 puheluun. Aamukorvassa päivystetään joka aamu.

– Olemme parhaillaan laajentamassa palvelua, jotta mahdollisimman moni kuulijaa ja keskusteluapua kaipaava seniori saisi avun, kertoo Grönlund.

Uusia vapaaehtoisia etsitään ja koulutetaan vanhusten kuulijoiksi ja keskusteluavuksi koko ajan. Vapaaehtoisena toimimiseen riittää muutama tunti aikaa kuussa ja halu olla avuksi ja iloksi kuulijaa kaipaavalle seniorille.

Aamukorva-puhelimen numero on 045 341 0504. Puhelimessa päivystetään joka aamu klo 5−9. 00.

Lähde:
HelsinkiMissio

Kuva:
Panthermedia