A-klinikka säästöpaineessa

Tavoitteena säästää 1,7 miljoonaa euroa vuoden aikana.

Päihde- ja mielenterveyspalveluihin keskittynyt A-klinikkasäätiö aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Toimitusjohtaja Olavi Kaukosen mukaan tavoitteena on saavuttaa 1,7 miljoonan euron säästöt vielä tämän vuoden aikana.

– Kuluvan vuoden aikana asiakkaiden palveluihin ohjaaminen on vähentynyt niin paljon, että joudumme sopeuttamaan toimintaamme ympäri Suomen. Etenkin isot kunnat ovat tällä hetkellä säästöpaineessa, hän sanoo.

A-klinikkasäätiö on yksi maan suurimmista päihde- ja mielenterveyspalvelujen tuottajista. Säätiö tuottaa neuvontaa ja palveluja vuosittain lähes 30 000 asiakkaalle paikallisesti ja valtakunnallisesti 800 erikoistuneen ammatillisen työntekijän voimin. Yhteistyötä on yli sadan kunnan kanssa.

Säätiön hallitus on katsonut, että vaikka sopeutustoimet ovat mittavia, ne pyritään järjestämään siten, että kuntalaisten pääsy palveluihin ja hoidon jatkuvuus eivät oleellisella tavalla vaarannu. Tällöin asiakas tai potilas voidaan joutua ohjaamaan myös kunnan terveydenhuoltoon tai muun palveluntuottajan palveluun.

A-klinikkasäätiön verkkosivuilta löytyy tietoa palveluista ja mahdollisista poikkeuksista palvelualueittain ja kunnittain. Päihdelinkki.fi ja muut sähköiset palvelut toimivat normaalisti. Neuvoja voi kysyä myös puhelimitse kunkin alueen yhteystiedoista, jotka löytyvät säätiön verkkosivuilta.

Kirjoittanut:
Johanna Nykopp
toimittaja

Kuva:
Panthermedia