E-reseptin mobiiliversio etenee

Mobiiliresepti läppärillä saattaa toteutua nopeasti. Useilla tietojärjestelmien valmistajilla on valmius toteuttaa siihen soveltuva käyttöliittymä.

Internetpohjainen mobiiliresepti saattaa toteutua ensi kevääksi.

– Useilla tietojärjestelmien valmistajilla on valmius tehdä web-sovellus sähköisen reseptin laatimiseksi, sanoo yksikön päällikkö, LL Vesa Jormanainen THL:n OPER-yksiköstä.

THL selvitti aikaisemmin keväällä tietojärjestelmien valmistajien valmiutta tehdä web- tai mobiilisovellus sähköisen reseptin laadintaan. Vastauksia saatiin toistakymmentä.

– Lääkäreille ja hammaslääkäreille tarkoitetun palvelun on oltava saavutettavissa koko ajan ajasta ja lähes paikastakin riippumatta. Toteutuksen on tarjottava samat käyttöön liittyvät ominaisuudet kuin on jo toteutettu potilastietojärjestelmistä Kelan reseptikeskukseen, Jormanainen sanoo.

– Haastavaa on, miten tämä kokonaisuus saadaan toteutetuksi sovellukseen niin, että toimitaan web-käyttöliittymän kautta.

Web-selaimen lisäksi selvitetään mahdollisuutta laatia sähköisiä reseptejä muillakin tavoilla, kuten älypuhelimilla ja tablettitietokoneilla.

Sähköisen reseptin laatiminen web-selaimella saattaa Jormanaisen mukaan toteutua hyvinkin nopeasti, jopa keväällä 2014. Ensi huhtikuusta alkaen yksityislääkärienkin on kirjoitettava e-reseptejä.

Suvi Sariola
toimittaja

Kuva: Panthermedia

Julkaistu Lääkärilehden verkkosivuilla.