Elintarvikkeiden vierasaineista päivitettyä tietoa

Eviran raporttiin on kerätty uusin tieto vierasaineiden terveyshaitoista ja riskinarvioinnista.

Tuorein tieto elintarvikkeiden ja talousveden vierasaineiden lähteistä sekä esiintymisestä elintarvikkeissa ja juomavedessä on päivitetty Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran julkaisuun Elintarvikkeiden ja talousveden kemialliset vaarat. Raporttiin on kerätty uusimmat tutkimustulokset, ajankohtainen lainsäädäntö ja viimeisin kansallinen ja kansainvälinen tieto vierasaineiden terveyshaitoista ja riskinarvioinnista.

Raportti sisältää tiedot kaikkiaan noin 40:stä elintarvikkeissa ja talousvedessä esiintyvästä vierasaineesta tai vierasaineryhmästä sekä niiden uusimmista altistus- ja saantilaskelmista. Niitä voi verrata asetettuihin siedettäviin enimmäissaantimääriin.

Raportti palvelee ensisijaisesti viranomaisia ja tutkijoita, mutta myös kuluttajat saavat lisäinformaatiota ostopäätöksiinsä ja ruokavalioonsa liittyviin ratkaisuihin.

Elintarvikkeiden vierasaineiden pitoisuuksia voidaan vähentää sekä viranomaisvalvonnan että yritysten omavalvonnan keinoin.

Elintarvikkeiden ja talousveden kemialliset vaarat -julkaisu löytyy Eviran internetsivuilta

Lue lisää jutun aiheesta