Hyksin Oy tavoittelee venäläissynnyttäjiä

Hyksin Oy laajentaa lokakuun alussa toimintaansa Helsingistä Hyvinkäälle, jossa avataan synnytysosasto. Hyvinkäälle odotetaan 200–300 synnyttäjää vuosittain.

Hyksin Oy laajentaa lokakuun alussa toimintaansa Helsingistä Hyvinkäälle, jossa aloitetaan synnytystoiminta ja sterilisaatiotoimenpiteet. Potilaiksi odotetaan erityisesti venäläisiä.

– Synnytystoiminta alkaa ­Hyvinkäällä, koska Naistenklinikka on remontissa ja pääkaupunki­seudun synnytyspisteissä ei sen vuoksi ole vapaata kapasiteettia, kertoo Hyksin Oy:n toimitusjohtaja Janne Aaltonen.

Hyvinkäälle odotetaan 200–300 synnyttäjää vuosittain. Aaltosen mukaan menee vähän aikaa, ennen kuin päästään tähän tilanteeseen, koska liikkeelle lähdetään nollasta.

– Alkuvaiheessa tulee muutamia synnyttäjiä kuukaudessa. Maksimikuormitus osastolla on 15–25 synnyttäjää kuukauden aikana.

Hyksin Oy:n Hyvinkään toimi­pisteessä työskentelee muun ­muassa venäjänkielisiä kätilöitä, lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Myös tulkkipalveluja järjestetään tarvit­taessa.

– Ulkomaiset synnyttäjät tulevat ensikäynnille sairaalaan alkuraskauden aikana kuten suomalaisessakin järjestelmässä. Raskausviikolla 36 synnyttäjät muuttavat Hyvinkäälle tai Hyvinkään lähi­seudulle, ja he asuvat siellä synnytykseen asti ja viikon synnytyksen jälkeen, Aaltonen kuvaa.

Hyksin Oy aloitti toimintansa viime maaliskuun alussa Helsingissä tarjoamalla psykoterapian ja psy­kiatrian palveluja, neuro- ja ­plastiikkakirurgiaa sekä urologiaa.

Ulla Toikkanen
toimittaja

Kuva: Panthermedia

Julkaistu Lääkärilehdessä 40/2013.