Ilmoita Kelaan, jos lapsen hoitojärjestelyt muuttuvat

Muutoksista voi ilmoittaa Kelaan myös verkossa. Kelan sähköiseen asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Syksy tuo usein muutoksia perheiden lastenhoitojärjestelyihin. Monella vanhemmalla hoitovapaa päättyy ja lapset menevät päiväkotiin. Muutoksista voi ilmoittaa Kelaan verkossa. Ilmoitus lapsen hoitojärjestelyjen muutoksista kannattaa Kelan mukaan tehdä niin pian kuin mahdollista, jotta Kela ei maksa tukea liikaa.

Jos perhe on saanut Kelasta kotihoidon tukea tai yksityisen hoidon tukea, tuen lakkauttamisesta kannattaa ilmoittaa Kelaan heti, kun vanhemmat tietävät, mistä alkaen lapselle on varattu paikka kunnallisessa päivähoidossa tai esikoulussa.

Ilmoituksen voi tehdä Kelan asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Muutoksista voi ilmoittaa myös soittamalla Kelan lapsiperheiden palvelunumeroon 020 692 206 arkisin klo 8–18.

Kelan asiointipalvelussa voi hakea muitakin Kelan etuuksia, lähettää hakemukseen tarvittavat liitteet skannattuina, ilmoittaa muutoksista, lakkauttaa tuen sekä muuttaa tilinumeroa. Verkossa voi tarkistaa myös, onko hakemus ratkaistu, paljonko etuutta maksetaan ja koska maksupäivä on.

Lähde: Kela

Kuva: Pixmac