Liberian viimeiset ebolapotilaat päästettiin kotiin

Potilaat poistuivat sairaalasta hurraahuutojen ja aplodien saattelemina.

Liberian viimeiset neljä ebolapotilasta päästettiin pois sairaalasta eilen maanantaina 20. heinäkuuta. Uutistoimisto Reutersin mukaan potilaat poistuivat sairaalasta hurraa-huutojen ja aplodien saattelemina. Sairaala sijaitsee Liberian pääkaupungissa Monroviassa, mutta potilaat olivat kotoisin Margibin maakunnasta. Potilailla todettiin ebola kesäkuun loppupuolella.

Liberia julistettiin ebolasta vapaaksi maaksi maaliskuun alussa, mutta muutama kuukausi tämän jälkeen ebolatapauksia alkoi jälleen löytyä. Maa voidaan julistaa ebolasta vapaaksi, kun siellä ei ole havaittu uusia tartuntoja 42 päivään.

Vielä ei ole varmaa tietoa siitä, miksi epidemia alkoi uudestaan Liberiassa, mutta asiaa tutkitaan. Yhdeksi syyksi epäillään sitä, että virus olisi säilynyt piilevänä väestössä. Vaikutusta voi olla silläkin, että ebola on edelleen aktiivinen Liberian naapurimaissa Sierra Leonessa ja Guineassa.

Jo yli 11 200 ihmistä on kuollut ebolaan. Tauti nousi uutisiin, kun länsiafrikkalainen Guinea vahvisti 23. maaliskuuta 2014, että maassa 59 ihmistä runsaan kuukauden aikana tappanut verenvuotokuume on ebolavirus.

Lue myös:
 Ebola epidemia ei ole vielä ohi
Olipa kerran ebola

Lähde:
Uutistoimisto Reuters

Kirjoittanut:
Johanna Nykopp
toimittaja 

Kuva:
Panthermedia