Liitto: Valmistajat eivät halunneet tutkituttaa patjojen päästöjä

”Saamme säännöllisesti kysymyksiä patjojen hajuista ja niiden terveysvaikutuksista.”

Potilaan Lääkärilehti uutisoi elokuussa, että Allergia- ja astmaliitto aikoo selvittää patjojen ja sänkykokonaisuuksien päästöt sekä niihin liittyvät mahdolliset terveyshaitat.

Nyt liitto ilmoittaa, että tutkimus ei toteudukaan kuluvan vuoden aikana. Syynä on se, että mukaan ei ole ilmoittautunut riittävää määrää patjanvalmistajia.

Tutkimukseen kutsuttiin Suomessa toimivat patja- ja sänkykokonaisuuksien valmistajat ja maahantuojia, jotka olisivat saaneet omien tuotteidensa tutkimustulokset käyttöönsä.

Liiton viestintäpalvelujen johtajan Niki Alangon mukaan tutkimusprojekti herätti laajaa kiinnostusta, mutta osallistumishalukkuus itse tutkimukseen oli erittäin vähäistä.

– Saamme säännöllisesti kysymyksiä patjojen hajuista ja niiden terveysvaikutuksista. Tunnistamme edelleen tarpeen hankkia tutkittua tietoa, jolla voidaan arvioida, ovatko tuotteista lähtevät hajut terveydelle haitallisia vai ei. Jatkamme projektin valmistelua selvittämällä vaihtoehtoisia rahoitusmahdollisuuksia, Alanko kertoo.

Lähde:
Allergia- ja astmaliitto

Kuva:
Panthermedia