Mantelichat tukee jouluaattona lapsia ja nuoria

Vapaaehtoisten aikuisten kanssa voi jutella reaaliaikaisesti mieltä askarruttavista asioista.

Pelastakaa lapset ry tietää, että joulu ei ole kaikille pelkkää iloa ja rauhaa. Joidenkin joulu voi olla yksinäinen. Tämän takia yhdistys järjestää jo kahdettatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun Mantelichatin verkossa.

Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n kouluttamia aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä. Kokeneet ohjaajat antavat apua ja tukea erilaisissa mieltä askarruttavissa asioissa ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin. Chatissa nuori voi keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti nimimerkin turvin.

Verkkonuorisotoiminnan päällikkö Veera Uusoksa Pelastakaa lapset ry:stä kertoo, että joulu voi olla monelle lapselle vähemmän iloista aikaa esimerkiksi vanhempien päihteiden käytön vuoksi. Yksinäisyys korostuu, kun koulu on kiinni ja kaverit viettävät joulua omissa perheissään.

– Mantelissa on turvallista oleskella ja mukava viettää aikaa muiden nuorten ja vapaaehtoisten aikuisten kanssa, hän kertoo. 

Yhdistyksen mukaan mantelichatille on ollut tarvetta. Vuoden 2013 jouluaaton chattiin osallistui lähes 600 nuorta.

– Tämä osoittaa sen että seuran ja keskustelun tarve on suuri ja nuoret kaipaavat juttuseuraa jouluaattonakin. Lomalla on myös aikaa pysähtyä omien ajatusten kanssa ja ne saattavat herättää tarvetta keskusteluun. Toiminta antaa hienoa sisältöä myös aikuisten vapaaehtoisten jouluaattoon, toteaa Uusoksa.

Mistä seuraa?

➤ Mantelichat on avoinna 24.12. Habbo Hotellissa klo 17 – 21 ja www.mantelichat.fi:ssä klo 21 – 01.

Lue lisää: Joulu on taas

➤ Lisäksi yhdistys tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun klo 21 – 01 osoitteessa www.netari.fi. Chattiin pääsee myös Netarin Facebook-ryhmästä sekä IRC-gallerian Netari-yhteisön kautta.

➤ Jouluna päivystää myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton netti- ja puhelinpalvelut. MLL:n Lasten ja nuorten puhelin ja chat on auki jouluaattona klo 14 – 17. Lue lisää täältä.

Lähde:
Pelastakaa lapset ry

Kuva:
Panthermedia