Mobiilisovellus ratkoo lasten ongelmia

MuksuoppiAppi opastaa vanhempia, opettajia ja muita ratkomaan lasten ongelmia yhdessä lasten kanssa.

– MuksuoppiAppi opastaa vanhempia, opettajia ja muita ratkomaan lasten ongelmia yhdessä lasten kanssa, kertoo sovelluksen isä, psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman.

Sovellus perustuu suomalaisten psykoterapeuttien ja erityislastentarhanopettajien yhdessä kehittämään Muksuoppi-menetelmään. Menetelmässä on Furmanin mukaan keskeistä lähestymistapa, jossa ei mietitä mitä vikaa lapsessa tai hänen vanhemmissaan on, kuten usein tehdään. Sen sijaan siinä määritellään taito, joka lapsen tulee oppia voittaakseen ongelmansa. Lasta autetaan oppimaan kyseinen taito vanhempien, ystävien ja muiden hänelle tärkeiden ihmisten tuella.

Muksuopista on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut kansainvälisestikin suosittu lasten kasvatus- ja ongelmanratkaisumenetelmä. Sitä käsitteleviä kirjoja on käännetty 20 kielelle ja sitä käytetään monissa päiväkodeissa, kouluissa ja terapiapalveluja perheille tarjoavissa hoitopaikoissa niin Suomessa kuin monissa muissakin maissa.

Sovelluksen on rahoittanut Lyhytterapiainstituutti Oy. Se on ladattavissa ilmaiseksi sekä Apple että Android puhelimille ja tableteille.