Rodopuistossa

Päivän kuva on otettu voimaannuttavasta puistosta.

Luonnosta voimaannutaan tämänkin päivän valokuvassa. Kuvan ottanut Helena Soisalo kirjoittaa näin:

"Alppiruusu-valokuva on otettu joku vuosi sitten Helsingissä, Haagassa, rodopuistossa yksittäisestä alppiruususta. Rodo-alppiruusupuisto on 8 hehtaarin suuruinen aidattu alue, Helsingin yliopiston koealuetta. Sinne on kaavoitettu kävelyteitä, joitten varrella on hyvin paljon eri lajikkeita alppiruusuja.

Tässä kuvassa on yksi mahtavimmista, vanhimmista, kauneimmista lajikkeista. Tämä alue tuo virkistystä ja voimia niin minulle kuin hyvin monille läheltä ja kaukaa. Silloin kun alppiruusu kukkii alkukesästä, alueella on suorastaan "kansain vaellus". Sadat, jopa tuhannet ihmiset tulevat ihailemaan sitä suunnatonta, eriväristä kukkaloistoa ja samalla ulkoilemaan ja lenkkeilemään alueelle.

Talvella tämä alue on vihreä, rauhoittava keidas, joka houkuttelee minut kuin monet ulkoilijat, lenkkeilijät kävelyteille saamaan virkistystä ja voimia arkeensa."

Potilaan Lääkärilehden valokuvatapahtuma lähenee loppuaan. Kuvia voi lähettää jouluun saakka. Jos siis haluat jakaa oman voimaannuttavan kokemuksesi nettisivuillamme, tee se jo tänään. Osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Kirjoittanut:
Johanna Nykopp
toimittaja

Kuva:
Helena Soisalo