Runoilijatapaamisia autismin kirjon henkilöille

Tapaamiset ovat avoimia kaikille autismin kirjon henkilöille, aikaisempaa kokemusta runoudesta tai kirjoittamisesta ei tarvita.

Runoyhdistys Nihil Interit ry ja Autismisäätiö ovat käynnistäneet hankkeen, joka tuo yhteen runoilijoita ja kirjoittamisesta kiinnostuneita autismin kirjon henkilöitä. Hankkeen tavoitteena on viedä runoutta yhä laajemmalle yleisölle ja hyödyntää niin runouden kuin autismin monipuolisia näkökulmia tasa-arvoisessa kommunikaatiossa. Hankkeen vetäjän, runoilija Sanni Purhosen mukaan runojen avulla voidaan vahvistaa itseilmaisua ja kommunikaatiotaitoja.

Hankkeen runoilijat ovat Hannimari Heino, Esa Hirvonen, Ville Hytönen, Sirpa Kyyrönen, Tiina Lehikoinen, Emilia Lehtinen, Juha Rautio, Heli Slunga ja Tuija Välipakka.

Runotapaamiset järjestetään Autismisäätiön Käpylän toimipisteessä (Käpyläntie 10) pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä torstaina klo 17–19.00. Kullakin tapaamiskerralla on paikalla vetäjien lisäksi runoilija, joka käsittelee itselleen läheistä teemaa. Tapaamiskerrat ovat 28.5., 25.6., 13.8., 24.9., 28.10., 26.11. ja 17.12. Lisäksi syksyllä runoilijat vierailevat Autismisäätiön yksiköissä pääkaupunkiseudulla, Kotkassa, Tampereella ja Seinäjoella.

Tapaamiset ovat avoimia kaikille autismin kirjon henkilöille, aikaisempaa kokemusta runoudesta tai kirjoittamisesta ei tarvita. Osallistua voi kaikille tapaamiskerroille tai vain osalle niistä.

Tarkemmat tiedot tapaamisista, teemoista ja runoilijoista löytyvät täältä.

Lähde:
Autismisäätiö

Kuva:
Panthermedia