STM:n verkkopalvelu auttaa etuuksien hakijaa

Uuden Stm.fi-verkkopalvelun tarkoituksena on kertoa potilaalle ymmärrettävää tietoa etuuksien ja korvaavuuksien hakemisesta.

Uuden Stm.fi-verkkopalvelun tarkoituksena on kertoa potilaalle ymmärrettävää tietoa etuuksien ja korvaavuuksien hakemisesta.

Sosiaali- ja terveysministeriöön tulevan palautteen perusteella Stm.fi-verkkopalvelulle on kysyntää. Etenkin potilasta hoitavan lääkärin ja vakuutuslaitoksen asiantuntijalääkärin erilaiset tehtävät eivät ole etuuksien hakijoille selkeitä.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon mukaan ministeriö on saanut potilailta ja etuuksien hakijoilta hyvin selvän viestin siitä, että järjestelmä ei ole riittävän läpinäkyvä ja koettelee jopa hakijoiden oikeustajua.

– Ministeriön sivuille koottu tietopaketti on yksi tapa tarjota puolueetonta tietoa etuuksien hakijoiden avuksi. Toivomme, että myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ja vakuutuslaitosten asiakasneuvojat löytävät sivuston, Risikko sanoo.

Vakuutuslääkärijärjestelmän uudistamisessa sovittiin myös päätösten perustelujen parantamisesta. Hylkäävässä päätöksessä on ilmoitettava etuuden tai korvauksen hakijalle ratkaisuun keskeisesti vaikuttaneet lääketieteelliset seikat ja niiden perusteella tehdyt johtopäätökset.

Tarkentavat säännökset lisätään ensiksi työeläkelakeihin ja Kelaa koskevaan lakiin. Hallituksen esitys asiasta tulee eduskunnan käsittelyyn ennen kesälomia.

Samat säännökset kirjataan myöhemmin tapaturmavakuutuslakiin. Tapaturmavakuutuslainsäädännön kokonaisuudistus on menossa eduskunnan käsittelyyn syksyllä.

Tutustu verkkopalveluun.

Johanna Nykopp
toimittaja

Kuva: Pixmac

Lue lisää jutun aiheesta