Tampere lisäsi kolme järveä vältettävien listaan

Kaupunki kehottaa välttämään uimista Tesomajärven lisäksi Tohloppijärvessä, Kaukajärvessä ja Suolijärvessä.

Tampereen kaupungin viranomaiset ovat saaneet lukuisia ilmoituksia vatsaoireista, joita on ilmennyt Tohloppijärvelle sekä Kaukajärven Riihiniemeen ja Hervannan Suolijärvelle tehtyjen uintireissujen jälkeen. Tohlopista ilmoituksia on tullut eniten, ja ne koskevat sekä Epilän rantaa että niin kutsuttua uutta rantaa.

Kaupunki on pystyttänyt näille rannoille kylttejä, joissa kehotetaan välttämään uimista. Uimarantojen vesistä otetaan aamupäivän kuluessa näytteitä ja niiden tuloksista tiedotetaan huomenna keskiviikkona 30.7.

Eilen maanantaina kaupunki laittoi varoituskyltit Tesomajärven rantaan. Sieltä otettiin vesinäytteitä, joista on nyt saatu ensimmäiset tulokset. Tulosten mukaan järvessä ei ole vaaraa ainakaan e.coli-bakteerista, sillä sitä on vain 16 kappaletta sadassa millilitrassa vettä. Lainsäädännön asettama raja on 1 000 kappaletta. Iltapäivällä kaupunki saa tulokset suolistoperäisten enterokokkien määristä.

Jos uimavesien oletetaan aiheuttavan sairauksia, asiasta voi ilmoittaa Palvelupiste Frenckelliin, puh. 03 5656 4400 tai sähköpostilla osoitteeseen palvelupiste.frenckell(at)tampere.fi

Lähde: Tampereen kaupunki

Kuva:
Panthermedia