Tanssi väitöksesi

Science-lehden vuosittaisessa kilpailussa voit tehdä tanssivideon tutkimusaiheestasi.

Science-lehden Dance Your Ph.D -kilpailussa haastetaan tutkijat tekemään tanssivideoita väitösaiheistaan. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 12. kerran.

Ehtoihin kuuluu, että tutkijan on itse esiinnyttävä videossa. Videot julkaistaan YouTubessa ja linkki lähetetään kilpailun tuomaristolle. Takaraja osallistumiselle on 21. tammikuuta.

Kategorioita on neljä: fysiikka, kemia, biologia ja yhteiskuntatieteet. Säännöissä kehotetaan suhtautumaan tieteenlajien rajoihin joustavasti. Kummallisuudet ja rajanylitykset ovat tervetulleita. Kaiken kaikkiaan tavoitteena on pitää hauskaa. Tanssitaidoilla ei ole merkitystä, eikä sillä, koska väitöstutkimus on tehty.

Kilpailun voittajalle on luvassa 1 000 dollarin palkinto. Kilpailua tukevat Science-lehti ja sen taustaorganisaatio American Association for the Advancement of Science.

Aiempien vuosien tanssivideoihin kuuluvat esimerkiksi video, jonka aiheena oli tuumorisuppressio: A Story of Tumor Suppression sekä video, joka kuvaa tajunnan tason mittaamista: Measuring consciousness after severe brain injury using brain stimulation.

Kirjoittaja
Hertta Vierula
toimittaja

Artikkeli on alun perin julkaistu Lääkärilehdessä 45/2019.