Videot korvaavat Hyksin synnytyssairaaloiden tutustumiskäynnit

Naistenklinikalla, Kätilöopiston sairaalassa ja Jorvin sairaalassa ei järjestetä 1.6.2015 jälkeen nykyisenlaisia tutustumiskäyntejä.

Potilaan Lääkärilehti kertoi maaliskuussa, että Hyksin synnytyssairaalat lopettavat perinteiset tutustumiskäynnit 1. kesäkuuta 2015. Synnytyssairaaloihin tutustutaan jatkossa Vauvamatkalla -videoiden avulla.

Videot on nyt julkaistu Youtubessa ja ne on linkitetty HUS:n raskaana oleville suunnatuille internetsivuille. Kokonaisuus muodostuu 13 suomenkielisistä videoklipistä, jotka on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hyksin naistentautien ja synnytysten ylihoitaja Marjaana Hanhirovan mukaan tutustumiskäynnit päätettiin korvata videoilla, koska videoilla on mahdollista tarjota tasalaatuista informaatiota kaikille.

– Tutustumiskäynnithän ovat olleet pääsääntöisesti vain ensisynnyttäjille. Videoiden välityksellä pystymme tarjoamaan nykyistä enemmän tietoa. Lisäksi videoiden etuna on, että niitä voi katsoa missä raskauden vaiheessa vain, koska vain ja tarvittaessa useita kertoja. Videot vapauttavat henkilökunnan työaikaa hoidossa olevien potilaiden auttamiseen. Synnytys- ja lapsivuodeosastojen tilat rauhoittuvat ja ovat käytettävissä potilashoitoon, hän sanoo.

Hyksin synnytysyksiköiden suunnitelmissa on jatkaa videotuotantoa. Keväällä 2016 valmistuu vauvan kanssa kotiutumiseen liittyviä videoita, jotka tukevat perheitä vauvan ensimmäisinä päivinä.

Vauvamatkalla videot löytyvät täältä.

Lähde:
HUS-kuntayhtymä

Kuva:
Kuvakaappaus HUS-kuntayhtymän nettisivuilta