Britanniassa kokeillussa mallissa työntekijät omistavat yrityksen

Britanniassa kokeillussa mallissa työntekijät  omistavat yrityksen Kuva 1 / 1

Britanniassa työntekijöiden omistavat terveyspalvelualan yritykset ovat yleistyneet viime vuosina.

Yritykset tuottavat esimerkiksi neuvolapalveluita, kuntoutusta ja perustason mielenterveyspalveluita. Osa yritysten liikevoitosta käytetään palveluiden kehittämiseen tai alueen 
ja sen asukkaiden hyväksi.

– Englannin malli vaikuttaa hyvältä idealta ja olisi hyödyllistä kokeilla samaa mallia myös Suomessa. Esi­merkiksi yksittäisen terveys­aseman toiminta voitaisiin järjestää siten, että kaikki työntekijät tai lääkärit omistaisivat sitä pyörittävän osuuskunnan tai osakeyhtiön, ­Englannissa toimiviin yrityksiin tutustumassa käynyt Lääkäriliiton terveyspoliittinen asiantuntija Lauri Vuorenkoski sanoo.

– Suomessa kunnilla on iso huoli, miten saada työvoimaa rekrytoiduksi ja tämä voisi olla yksi malli, joka houkuttelisi lääkäreitä. Tuotantomalli voisi nykyistä paremmin sitouttaa työn­tekijöitä ja parantaa tuottavuutta.

Työntekijöiden ­omistamien yritysten yleistymisen taustalla on Britannian hallituksen halu erottaa terveyspalveluiden tuotanto niiden järjestämisestä, muttei ulkoistaa terveyspalveluiden järjestämistä pelkästään puhtaasti yksityisille yrityksille. Yleis­lääkäripalvelut järjestetään edelleen yksityisesti.

Maassa oli vuosina 2008–2011 erillinen ohjelma, joka mahdollisti julkisen terveydenhuollon työntekijöille terveyspalveluita tuottavien yritysten perustamisen. Britanniassa terveydenhuollon järjestämisvastuu on valtiolla.

Vuorenkoski ei näe suoria lain­säädännöllisiä esteitä vastaaville yrityksille Suomessa.

– Suurin ongelma voi olla hankinta­laki, sillä kunta ei voi Suomessa ­suoraan hankkia palveluita työn­tekijöiden omistamalta yritykseltä. Britanniassa julkinen sektori voi suosia työntekijöiden omistamia yrityksiä.

Heidi Mäenpää
tiedottaja

Kuva: Panthemedia

Julkaistu Lääkärilehdessä 6/13.

Oletko jo lukenut nämä?