Erä Buranaa vedetään pois myynnistä – syynä lääketehtaan tuotanto-ongelmat

Tapauksen johdosta Orion Oy on jo päättänyt erityisenä varotoimenpiteenä vetää pois myynnistä särkylääkkeenä käytetyn Burana-Caps 400 mg -kapselin, joka valmistetaan kyseisessä tehtaassa.

Fimeasta kerrotaan, että ranskalaisen lääketehtaan kapselivalmistuksessa on havaittu tuotanto-ongelmia, joiden vuoksi lääkepakkauksiin on voinut päätyä yksittäisiä kapseleita muista lääkkeistä.

Kyseinen lääketehdas valmistaa muutamia Suomessa myynnissä olevia valmisteita. Näiden lääkkeiden myyntilupien haltijat ovat käynnistäneet toimenpiteet riskien poistamiseksi. Fimea edellyttää kaikkien niiden tuotteiden poistamista markkinoilta, joissa on riski kapseleiden sekoittumisesta.

Tapauksen johdosta Orion Oy on jo päättänyt erityisenä varotoimenpiteenä vetää pois myynnistä särkylääkkeenä käytetyn Burana-Caps 400 mg -kapselin, joka valmistetaan kyseisessä tehtaassa. Valmiste poistetaan apteekkimyynnistä. Kuluttajia pyydetään palauttamaan sekä avatut että käyttämättömät Burana-Caps 400 mg -pakkaukset lähimpään apteekkiin.

Orionin tiedossa ei ole yhtään tapausta, jossa asiakas olisi havainnut vieraita kapseleita pakkauksestaan. Koska sekaantumisriskiä ei voida kokonaan sulkea pois, valmiste poistetaan varmuuden vuoksi markkinoilta.

Lähde:
Fimea
Orion

Kuva:
Orion