Hyksin Oy aloittaa psykoterapioilla

Toimilupaa odottava yksityissairaala alkaa tarjota psykiatriapalveluita kevään aikana.

Lähtökuopissa ruopivan Hyksin Oy:n toimitusjohtaja Janne Aaltonen kierteli viime vuoden lopulla valokuvaajan kanssa ­Meilahden sairaala-alueella keräämässä kuvitusta yksityissairaalan markkinointia varten. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee parhaillaan toimiluvan edellyttämiä tarkastuskäyntejä HUS:n tiloihin. Viraston mukaan luvan saamisessa on kyse enää viikoista.

– Markkinointi on käynnistymässä ja yhteistyösopimuksia hiotaan. Prosessit 
ja tilat ovat jo selvillä, mutta tietysti ennen kaikkea odotamme yhä toimi­lupaa, kertoo Aaltonen.

Toiminta on tarkoitus käynnistää kevään aikana. Ensimmäisenä tarjotaan psykoterapia- ja psykiatriapalveluita. Keväällä suunnitellaan tehtäväksi myös ensimmäiset kirurgiset toimenpiteet.

– Synnytystoiminnan pyrimme aloittamaan kesän tienoilla. Olemme käyneet neuvotteluja Hyvinkään sairaalan kanssa, koska Naistenklinikka menee remonttiin ja muut pääkaupunkiseudun synnytys­sairaalat joutuvat paikkaamaan.

Hyksin Oy:n tavoitteena on saada noin 6 000 potilaskontaktia vuonna 2013. Yrityksen internetsivuilla on englannin- ja venäjänkieliset logot, joten markkinointi selvästi katsoo itärajan taakse. Suomesta odotetaan mielenterveyspalveluiden ja yliopistosairaalatasoisten leikkausten ­tarvitsijoita.

– Tulevaisuudessa meillä voisi olla tarjolla myös päivystyspalveluita tietyillä erikoisaloilla, joiden potilaat kaipaavat esimerkiksi normaalia pidempiä vastaanottoaikoja tai rauhallisia odotustiloja, Aaltonen kuvailee.

Hänen mukaansa sairaala herättää jo enemmän myönteistä kiinnostusta kuin kriittistä epäluuloa. Yrityksen kolme ensimmäistä työntekijää ja valitut 11 osa-aikaista palvelualuejohtajaa ovat käyneet neuvotteluihin muiden yksityisten, mutta myös ­julkisten palveluntuottajien kanssa. Aaltonen uskookin, että epäluulot ­hellittävät uudenlaisen yhteistyön ­hyötyjen selvitessä.

Ulla Järvi
toimittaja

Kuva: Sami Perttilä

Julkaistu Lääkärilehdessä 1–2/13.