Kela: Matkakorvausta kannattaa hakea verkossa

Verkkopalvelussa tehdyt matkojen korvaushakemukset käsitellään keskimäärin alle viikossa, kun taas paperihakemusten käsittelyaika on noin 2 viikkoa.

Kela toivoo, että yhä useampi käyttäisi verkkopalvelua matkakorvausten hakemiseen. Kelasta voi saada korvausta julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon tehdyistä matkoista, kun matkat on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjä matkoja, kun kuntoutus perustuu Kelan tai julkisen terveydenhuollon kuntoutuspäätökseen.

Kelan mukaan verkkopalvelulla on etunsa. Kun matkakorvaushakemuksen täyttää verkossa, ei liitteitä usein tarvita ollenkaan. Lisäksi verkkopalvelussa tehdyt matkojen korvaushakemukset käsitellään keskimäärin alle viikossa, kun taas paperihakemusten käsittelyaika on noin 2 viikkoa.

Verkkopalvelussa voi myös hakea korvausta alle omavastuun (16 euroa vuonna 2015) jäävistä matkakustannuksista. Vaikka näistä ei saa korvausta, ne kuitenkin kerryttävät matkojen vuotuista omavastuuosuutta, ns. matkakattoa (272 euroa vuonna 2015). Samalla hakemuksella voi lisäksi hakea korvausta useasta eri matkasta.

Verkkopalvelussa on kuitenkin se ongelma, että verkossa ei voi asioida toisen henkilön puolesta. Tämän takia vanhemmat eivät voi hakea palvelun kautta korvausta lapsensa sairaalamatkoista.

Hae matkakorvausta täältä.

Lähde:
Kela