Näin syöpiä hoidetaan Husissa — katso eri syöpien hoitopolut

Laaditut hoitopolut kuvaavat sairauden koko hoitokaaren oireen ilmaantumisesta hoidon seurantaan.

Hus.fi-verkkosivulta löytyy nyt 17 eri syövän hoitopolkukuvaukset.
Adobe
Hus.fi-verkkosivulta löytyy nyt 17 eri syövän hoitopolkukuvaukset.

Syöpäkeskus on julkaissut hus.fi-verkkosivulla 17 eri syövän hoitopolkua s uomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Syövän hoitopoluilla kerrotaan, miten syöpäsairauksien hoitoa etenee diagnoosista eri hoidon vaiheisiin.

Verkkosivujen hoitopolut kattavat kaikki yleisimmät syövät ja pahanlaatuiset veritaudit, joita Husissa hoidetaan.

– Syövän hoitopolkujen tavoitteena on tarjota luotettavaa tietoa potilaille ja heidän läheisilleen eri syövistä ja niiden hoitomuodoista Husissa. Olemme halunneet koota keskeisimmät tiedot samaan paikkaan, josta ne ovat helposti löydettävissä., kertoo hematologian ylilääkäri Aino Lepäntalo Husin Syöpäkeskuksesta tiedotteessa .

Sisällön hoitopolkuihin ovat tuottaneet Syöpäkeskuksen asiantuntijat. 

Hoidon vaiheet avataan

Jokainen hoitopolku alkaa kuvauksella, mitä tapahtuu perusterveydenhuollon puolella oireen ilmenemisestä lähetteen laatimiseen asti. Seuraavasta osiosta potilas saa tietoa diagnoosin tarkentumisesta lähetteen saavuttua Syöpäkeskukseen tai muuhun Husin yksikköön. 

Osiossa avataan tarvittavat lisätutkimukset ja mitä lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolla tapahtuu. Hoitopolulla edetessään potilas saa tietoa eri hoitovaihtoehdoista paikallisen ja levinneen syövän hoidossa. Viimeinen osio kertoo seurannan sisällöstä ja sen kestosta Husissa. 

Uutinen on julkaistu aiemmin Lääkärilehden verkkosivuilla.