Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä aloittaa yt-neuvottelut

Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ilmoitti aloittavansa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Henkilöstövähennystarpeen arvioidaan olevan 250 henkilötyövuotta.

– Luvut ja säästötoimien kokonaisuus täsmentyvät neuvottelujen aikana ja ensi vuoden talousarvioraamin valmistuttua. Säästötavoitteiden taustalla vaikuttaa osaltaan kuntayhtymän omistajakuntien taloudellinen tilanne. Talouden tilannekuvaa pidetään yllä koko syksyn tiiviisti kuntien kanssa keskustellen, toteaa vt. toimitusjohtaja Veli Penttilä tiedotteen mukaan.

Yt-menettely koskee koko organisaatiota ja kaikkia toimintoja. Prosessissa on määrä käydä läpi organisaatiorakenne, palveluverkko, sopimukset ja sopimusohjaus, toimitilat, hankkeet ja projektit sekä tukipalvelut.

Suunnitteilla on myös pitkän tähtäimen muutosohjelma. Sen valmistelu alkaa syksyllä. Palvelukysyntä on kasvanut Päijät-Hämeessä. Taustalla on ikääntyvien määrän kasvu. Lisäksi päijäthämäläisten sairastavuus on korkea ja tulot matalat.

Uusi johtaja aloittaa elokuussa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on maakunnan suurin työllistäjä. Henkilöstöä yhtymällä on 7 079.

Alueella asuu 212 000 ihmistä. Yhtymän omistajakunnat ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä. Yhtymän liikevaihto viime vuonna oli 723 miljoonaa.

Kuntayhtymän edellinen toimitusjohtaja Eetu Salunen erosi helmikuussa työskenneltyään tehtävässä noin kaksi vuotta ja ilmaisi lähtiessään huolen kuntayhtymän taloustilanteesta. Uusi toimitusjohtaja Marina Erhola aloittaa elokuussa.

Kirjoittaja
Minna Pihlava
toimittaja

Kuva
Fotolia

Artikkeli on julkaistu alun perin Lääkärilehdessä 2.8.2019.