Suomen ensimmäinen sairaalassa sijaitseva henkilöasiakkaiden apteekki aukeaa Tampereella

Apteekin on määrä helpottaa sairaalassa asioivia.

Tampereen yliopistolliseen sairaalaan avataan 1. lokakuuta Suomen ensimmäinen sairaalassa sijaitseva, henkilöasiakkaille suunnattu apteekki.

Uuden apteekin nimi on Tammedi.

Apteekin on määrä helpottaa sairaalassa asioivia, kun apteekkiin pääsee saman tien. Apteekki on avoin muillekin kuin sairaalassa asioiville.

Apteekki sijaitsee Tays Keskussairaalan Radius-rakennuksessa. Syksyllä 2019 apteekki siirtyy uuteen rakenteilla olevaan pääaulaan.

Taysin tiedote kuvaa apteekin saamista pitkäksi prosessiksi. Apteekkiluvat myöntää lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Uraauurtava työ lupaprosessin parissa helpottanee jatkossa myös muiden sairaaloiden lupahankintaa.

- Apteekkipalvelut ovat osa alueemme kokonaiskehittämistä, ja olemme tyytyväisiä, kun apteekki nyt pääsee aloittamaan. Myös muut sairaalat Suomessa vaikuttavat kiinnostuneilta tarjoamaan vastaavaa asiakkailleen, toteaa kehitysjohtaja Isto Nordback Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Myös HUS:iin kuuluvan Jorvin sairaalan alueelle on kaavailtu apteekkia. Fimea on myöntänyt tarvittavan luvan, mutta julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kaksi apteekkaria on viime toukokuussa tehnyt asiasta oikaisuvaatimuksen Helsingin hallinto-oikeuteen.

Kirjoittaja:

Minna Pihlava

Toimittaja

Kuva: Panthermedia

Julkaistu Lääkärilehden verkkosivuilla 17.9.2018.